Luduș: Coborâre de pe autostradă în Zona Industrială. Podul de peste Mureș va intra anul acesta în reparații capitale

Distribuie pe:

Anul acesta vor începe lucrările de reabilitarea a podului de peste râul Mureș din Luduș. Primarul orașului Luduș, Crisitan Moldovan, a declarat, în cadrul unui interviu pentru punctul.ro, că este conștient de faptul că lucrările, care vor dura 12 luni, vor crea nemulțumire și disconfort cetățenilor, însă susține că lucrarea este necesară. “Ne va deranja pe toți (lucrarea - n.r.) pentru că este singurul pod rutier de acces în noul oraș și în zona industrială. Podul a fost construit în anii '70. A fost proiectat pentru traficul de atunci, când marfa era transportată pe calea ferată. Tonajele mijloacelor de transport rutiere au crescut, iar podul a rămas în urmă”, a spus primarul. Lucrarea se află în faza de licitație la Compania Națională de Investiții (CNI), iar conform edilului ludușean există firme interesate pentru a realiza lucrarea, astfel că, cel mai probabil, în acest an vor începe lucrările.

Dacă inițial proiectantul a vrut să închidă total circulația pe pod în timpul lucrărilor și să amenajeze un pod provizoriu în apropiere, acesta a renunțat, iar circulația va fi închisă, alternativ, pe un sens de mers. Cristian Modovan spune că este conștient că și așa traficul va fi îngreunat, mai ales la orele de vârf, însă este de părere că această lucrare majoră trebuie făcută cât de repede pentru ca podul să nu fie afectat iremediabil de traficul greu. Lucrările vizează, în primul rând, structura de rezistență a podului care va fi consolidată. Primarul a mai spus că va avea discuții cu cei care vor câștiga licitația pentru a face tot posibilul pentru ca circulația să se desfășoare în cele mai bune condiții și pentru a atenua pe cât se poate disconfortul creat.

Coborâre de pe autostradă în zona industrială a orașului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit, prin licitație, proiectarea pentru execuția unui drum de legătură/coborâre de pe Autostrada A3 în zona industrială a orașului Luduș, a declarat Crisitan Moldovan pentru publicația punctul.ro. “Eu personal am discutat această problemă cu trei miniștri ai transporturilor. Până la urmă am găsit înțelegere și finanțare pentru acest obiectiv, a spus primarul. Drumul de coborârea de pe autostradă prevede o pasarelă și două sensuri giratorii. Acesta va descărca traficul rutier în zona stației de epurare a orașului. CNAIR a licitat proiectarea a 12 astfel de coborâri de pe autostrăzile deja construite, una dintre ele fiind în județul nostru. Primarul a spus că a discutat deja cu proiectantul lucrării care a propus trei variante, fiind aleasă cea care presupune cele mai puține expropieri. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu