Cea de-a 62-a rotație a misiunii de Poliție Aeriană

Distribuie pe:

România și Portugalia au preluat conducerea celei de-a 62-a rotații a misiunii de Poliție Aeriană sub comandă NATO în Țările Baltice, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Aceștia au scris, duminică, pe Facebook, că România și Portugalia au preluat de la partenerii polonezi și francezi conducerea celei

de-a 62-a rotații a misiunii de apărare a integrității spațiului aerian al Țărilor Baltice, printr-o ceremonie care a avut loc în Baza Aeriană din Siauliai, situată în Lituania.

Reprezentanții MApN au precizat că la eveniment au participat oficialități din partea celor cinci națiuni și a Comandamentului Aerian Aliat.

Conform sursei citate, delegația română a fost compusă din consilierul prezidențial pentru securitate națională al șefului statului, general (r) Ion Oprișor, ambasadorul României în Republica Lituania, Cosmin George Dinescu, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, și locțiitorul pentru operații al șefului de stat major al Comandamentului Forțelor Întrunite, general de brigadă Robert Manea.

În cadrul ceremoniei, detașamentul român “Carpathian Vipers”, condus de comandor Cosmin Vlad, a primit, împreună cu detașamentul din Portugalia, Cheia Spațiului Aerian Baltic de la aliații polonezi și francezi, care reprezintă un simbol și o garanție a angajamentului NATO de a asigura protecția și integritatea statelor membre în fața oricăror posibile amenințări, au adăugat reprezentanții MApN.

Lasă un comentariu