Nou album - Margareta Pâslaru

Distribuie pe:

Cunoscuta cântăreață Margareta Pâslaru și-a lansat, marți, albumul “Timpul nu moare”, prin care sărbătorește 65 de ani de activitate neîntreruptă în showbiz.

La evenimentul organizat la Magazinul Muzica din București au fost prezenți, pe lângă numeroși admiratori ai artistei, compozitorul Andrei Kerestely, poeta Ana Blandiana, prezentatorul Octavian Ursulescu, compozitorul Mircea Drăgan.

Noul album conține șapte piese noi, care arată versatilitatea artistei ca interpretă, precum și unele dintre cele mai îndrăgite șlagăre lansate de-a lungul carierei: “Acum, respiră!”, “Timpul nu moare”, “Regina nopților”, “Castaniete”, “Blue, blue, blue, blues”, “Personaje pe străzi - Fapte”, “Neastâmpăr”, “Cu haina pe umeri”, “Tehomir” - dedicată actorului Horațiu Mălăele, “Nu!”, “Era o fântână”, “Ce suflet trist”, “Tatăl nostru”, “Diamant fermecat”, “Lasă-mi, toamnă, pomii verzi”, “Cântec din Oaș”, “Bade, pălărie nouă”, “S-ar găti badea de nuntă” și “Nu-i bai...”.

Toate melodiile de pe album au fost înregistrate în Studioul Andrei și Jolt Kerestely.

“Ceea ce mă surprinde de fiecare dată este energia debordantă, o forță creatoare fără final. Este de fiecare dată efervescentă, vine de fiecare dată cu idei noi, mă pune întotdeauna în situații speciale, pentru că dânsa își închipuie niște orchestrații și eu trebuie să fiu, cumva, liantul între ideile dânsei și muzica ce apare la final. Este o provocare, este o plăcere și de fiecare dată nouă ni se pare că trăim împreună ceva original și special. Vă doresc să aveți timp să ascultați, pentru că sunt melodii care au conținut, melodii care au mesaj, melodii care au nevoie de puțin timp, nu este doar o muzică de fundal, o muzică de fond”, a spus Andrei Kerestely.

Margareta Pâslaru a precizat că toate fondurile din vânzarea albumului, precum și din drepturile de autor, vor fi direcționate către Ambulanța Monumentelor, un proiect non-profit care sprijină protejarea patrimoniului imobil din România.

“Tot ceea ce se vinde, drepturile de autor și încasările vor fi direcționate către această fundație”, a spus artista.

Margareta Pâslaru și-a pus întotdeauna discurile în slujba actelor de caritate, a completat Octavian Ursulescu.

“Margareta întotdeauna și-a pus discurile în slujba actelor de caritate, întotdeauna discurile sale, toate drepturile de autoare, de vânzare, au mers către asemenea cauze nobile. E un lucru foarte frumos pe care eu îl salut din toată inima și mă bucur că a descoperit acum această Ambulanță pentru Monumente. A avut atâtea și atâtea gesturi minunate. Îmi aduc aminte că a făcut un disc special și pentru Colectiv, care s-a vândut și s-au adunat niște fonduri. O artistă generoasă, o artistă minunată”, a subliniat el.

Veronica Vaida, reprezentantă a proiectului Ambulanța Monumentelor, a făcut o scurtă prezentare a acestui program.

“Ambulanța pentru Monumente a fost înființată în 2016. În cei șapte ani de activitate am renovat 85 de monumente istorice aflate în stare de colaps. În primul rând, am fost liantul care a legat tinerii specialiști, voluntarii, cu experți în domeniul patrimoniului, cu comunitățile locale și administrația locală. Doamna Pâslaru ne-a observat pe Facebook, în spațiul virtual, și ne urmărește de câțiva ani și dumneaei a fost liantul, prin muzică a venit spre noi și prin vânzările acestui album vrea să susțină activitatea proiectului”, a transmis Vaida.

La finalul evenimentului, Margareta Pâslaru a oferit tuturor celor prezenți autografe pe noul album.

Albumul “Timpul nu moare” poate fi achiziționat de la Magazinul Muzica, precum și de la stațiile OMV din toată țara. (Agerpres)

Lasă un comentariu