Corunca - proprietari de terenuri doar în acte

Distribuie pe:

Niciunde în județul Mureș nu s-a făcut atâta nedreptate în ceea ce privește retrocedarea terenurilor către adevărații proprietari ca în comuna Corunca.

În timp ce adevărații proprietari bat la porțile Primăriei, Prefecturii și umplu sălile de judecată pentru a-și recupera pământurile, câteva zeci de profitori aflați în cârdășie cu cei care s-au perindat la conducerea administrației locale din Corunca au pus stăpânire cu titlu gratuit pe zeci de hectare de teren intravilan din Corunca.

Nesimțirea comisiei locale de fond funciar Corunca a atins cote maxime în cazul dlui Berki Vidor, care deține un titlu de proprietate pentru o suprafață de 1.400 mp de teren, obținut prin reforma agrară din anul 1946, urmare a decesului tatălui său căzut la datorie pe front, și pe care Primăria Corunca refuza să i-l repună în posesie.

Dl Berki a apelat la ajutorul consilierilor, într-o ultimă încercare de a-și recupera terenul obținut cu prețul vieții tatălui său.

O parte din consilieri sunt hotărâți să facă cunoscute aceste abuzuri pentru a se face dreptate celor păgubiți. Urmare a demersurilor lor, în ultimii doi ani au fost anulate trei titluri de proprietate ce însumează 15.000 mp de teren intravilan.

Persoanele care se regăsesc printre cei deposedați abuziv sunt rugați să ne contacteze.

Daniel Cheșa - consilier local

Lasă un comentariu