Celebrarea Zilei Jandarmeriei Române

Distribuie pe:

Luni, 3 aprilie 2023, Ziua Jandarmeriei Române a fost celebrată la sediul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Data de 3 aprilie 1850, marcată de înființarea Jandarmeriei Române, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, rămâne un simbol al ordinii și siguranței publice în țara noastră.

La 173 de ani de la acest eveniment, jandarmii mureșeni au început ziua aducând un pios omagiu înaintașilor lor. Festivitățile au început prin depunerea unei coroane de flori la troița eroilor jandarmi căzuți la datorie, situată în curtea sediului Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Ceremonia a continuat cu avansarea, înainte de expirarea stagiului minim în grad, a 15 cadre: 2 ofițeri și 13 subofițeri care s-au evidențiat prin îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Tot cu acest prilej, comandantul unității, colonel Bitere Ionuț, a adresat mulțumiri și felicitări cadrelor militare, care s-au remarcat prin activitatea și dedicarea lor, precum și celor care au răspuns mereu prezent la activitățile de voluntariat.

După ceremonie, curiozitatea elevilor, din cadrul Școlii Gimnaziale Sângeorgiu de Mureș, a fost răsplătită: ne-am deschis porțile, iar copiii, însoțiți de cadrele didactice, au aflat ce înseamnă să fii jandarm pentru o zi. În cadrul mai multor ateliere, amenajate special pentru ei în curtea unității, colegii noștri le-au prezentat celor mici, tehnica folosită în diferite misiuni și autovehiculele din dotare. Au fost nelipsiți colegii noștri patrupezi, care i-au încântat cu demonstrațiile lor.

Premergător zilei de 3 aprilie, în perioada 24-30 martie a.c., la Târgu-Mureș, s-au desfășurat competiții sportive la: tir, tenis de masă, baschet și fotbal între reprezentanții instituțiilor militare și cu statut special din cadrul Garnizoanei Târgu Mureș.

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș și Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș - IJJ Mureș și-au unit “forțele” și au demonstrat că dețin abilități sportive lăudabile, clasându-se astfel: locul întâi la tenis de masă, baschet, fotbal. La proba de tir, jandarmii mureșeni s-au clasat pe locul 2, primul loc fiind ocupat de colegii noștri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

“Mulțumim colegilor pentru modul exemplar în care ne-au reprezentat și suntem mândri de reușita lor. Felicitări tuturor participanților! Pentru noi a fost o onoare și ne-a făcut o deosebită plăcere să fim gazdele acestui eveniment”, au comunicat cei de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

Compartimentul informare, relații publice și cu publicul

Lasă un comentariu