Sprijinul acordat pentru educația și creșterea copiilor maghiari de peste hotare va crește la 100.000 de forinți (1.315 lei)

Distribuie pe:

Au fost publicate apelurile din acest an ale programului “În limba maghiară, pe meleagurile natale”, al Secretariatului de Stat pentru Politici Naționale, în cadrul căruia sprijinul acordat de statul ungar pentru educație și învățământ destinat copiilor maghiari de peste granițele Ungariei va crește de la 22.400 de forinți (295 lei), la 100.000 de forinți (1.315 lei), a anunțat, marți, la Budapesta, Árpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naționale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, la o conferință de presă.

Sprijinul este disponibil pentru preșcolarii din creșe și grădinițe, pentru elevii din școli primare și secundare, precum și pentru studenții din Transilvania, Slovacia, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Croația și Slovenia, care studiază sau sunt educați în instituții de învățământ în limba maghiară, în țara lor de origine. Apelurile sunt disponibile începând de săptămâna aceasta. (MTI)

Lasă un comentariu