Autoritățile din județul Mureș fac front comun împotriva incendiilor de vegetație

Distribuie pe:

În anul 2022, în județul Mureș s-au produs 505 incendii de vegetație uscată și miriști, o creștere îngrijorătoare față de anul 2021, când au fost înregistrate 133 de cazuri.

Pentru a stabili măsurile ce vor fi luate în acest an, reprezentanții instituțiilor cu rol în combaterea și prevenirea incendiilor de vegetație în județul Mureș au participat la o întâlnire de lucru condusă de subprefecții județului Mureș, Nicolae-Florin Pălășan și Nagy Zsigmond.

Componenta de prevenire este una extrem de importantă, motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș au prezentat proiectul unei campanii de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, care se va lansa în perioada imediat următoare. Scopul acțiunilor din această campanie este reducerea numărului de incendii prin creșterea gradului de informare a populației, scăderea gradului de incidență a arderilor necontrolate a vegetației și creșterea numărului de agricultori care nu optează pentru întreținerea și curățarea terenurilor prin lucrul cu focul deschis.

Instituția Prefectului Județului Mureș

Lasă un comentariu