Vor îngheța angajările la stat

Distribuie pe:

Președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat că a decis, împreună cu partenerii de coaliție, reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor și înghețarea angajărilor la stat, ținându-se cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal.

“Am încheiat, împreună cu partenerii de coaliție, discuțiile pe măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare. Am decis să reducem cu 10% cheltuielile ministerelor la bunuri și servicii, să oprim achizițiile de autovehicule, de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice. Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal”, a scris Ciucă, luni, pe Facebook.

El arată și că s-a stabilit că este necesară o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental.

De asemenea, premierul anunță că în ședința coaliției s-a decis introducerea lanțului scurt de aprovizionare, un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate.

“Mai precis, în acest circuit, activitatea economică se desfășoară în zona de producție sau în vecinătatea acesteia și se realizează prin mijloace ecologice și sustenabile de producție agroalimentară. Concret, prin această măsură, vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite”, a mai scris Nicolae Ciucă.

Ciolacu: Ajutăm fermierii

La rândul său, președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că tăierile vor fi făcute de la demnitari pentru a ajuta fermierii.

“Tăiem de la demnitari și ajutăm fermierii români! Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achizițiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituțiile publice din România! Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în școli, mâncarea pentru bătrânii și copiii instituționalizați - toate instituțiile publice vor cumpăra doar produse românești de calitate.

Fermierii români trebuie sprijiniți în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această țară trebuie să aibă acces la produse bune și proaspete! În același timp, mă bucur că am convenit ca împreună cu premierul Nicolae Ciucă să luăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor în zona publică. Și vom începe chiar de la cabinetele demnitarilor, unde numărul consilierilor va fi redus la jumătate”, a scris Ciolacu pe Facebook.

“Aceste măsuri, alături de cele de reducere a cheltuielilor pe fiecare minister în parte, vor aduce o economie însemnată la buget! Astfel că vor rămâne mai mulți bani pentru investiții și pentru sprijinirea economiei”, mai spune Ciolacu.

Lasă un comentariu