Cât te costă să mănânci la 25 km deasupra Pământului

Distribuie pe:

Ce poate fi mai special decât să iei cina într-un restaurant cu stele Michelin? Poate să savurezi mâncarea pregătită în bucătării de top în timp ce admiri de la distanță Pământul.

O asemenea experiență ar putea deveni în curând realitate datorită startup-ului francez Zephalto, fondat de fostul controlor de trafic aerian Vincent Farret d'Astiés.

Zephalto a început deja să facă așa-numite “pre-rezervări” pentru viitorul său restaurant spațial, în fapt o capsulă presurizată, numită Celeste, atașată la un balon stratosferic, scrie CNN.

Pre-rezervările costă 10.000 de euro și le dau cumpărătorilor posibilitatea să rezerve un loc atunci când vor fi puse în vânzare biletele. În total, o călătorie cu Celeste va costa 120.000 de euro.

Potrivit companiei, locurile la bordul primelor zboruri, programate de la sfârșitul anului viitor până la jumătatea lui 2025, au fost deja rezervate, iar acum sunt vândute bilete pentru a doua parte a lui 2025.

O călătorie presupune transportarea a șase pasageri și a doi piloți la o altitudine de 25 de kilometri, în doar 90 de minute, cu o viteză de patru metri pe secundă. Capsula va pluti apoi deasupra Pământului timp de trei ore. Călătoria include mese și băuturi de lux, dar priveliștea va fi cu siguranță ceea ce o va face inegalabilă.

Zephalto colaborează cu agenția spațială a Franței, CNES, la acest proiect și are ca partener compania Airbus.

Până acum, a efectuat trei zboruri-test parțiale și speră să efectueze o călătorie completă la sfârșitul acestui an.

Lasă un comentariu