Ludovic Orban, plângere penală împotriva protestatarilor AUR

Distribuie pe:

Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a depus luni, la Secția 17 Poliție din Capitală, o plângere penală împotriva celor care l-au agresat în urmă cu câteva zile la protestul organizat de AUR în fața Parlamentului.

Orban anunța miercurea trecută că nu i s-a permis accesul în Parlament pe la intrarea deputaților de către dispozitivul de jandarmi, în jurul clădirii fiind și protestatari AUR, printre care “bătăuși de profesie”, care l-au înjurat și lovit cu coatele și picioarele.

“Nu mi s-a permis accesul în Parlament ca deputat de dispozitivul de jandarmi, deși am solicitat în mod expres acest lucru jandarmilor de la poartă, spunându-le că este normal și firesc ca deputat ce sunt să mi se permită accesul, nu pe poarta cu mașini, ci pe poarta de intrare personal. Mi s-a interzis accesul. (...) Am fost obligat, ca să pot intra în Parlament, că trebuia să intru pe la Senat, să traversez Strada Izvor, să mă duc pe Bulevardul Libertății. Acolo erau patru grupuri de manifestanți.

În prima parte, până când jandarmii nu mi-au permis accesul, manifestanții din fața intrării, nimeni n-a avut nimic cu mine”, explica atunci Orban.

El arăta că a traversat Strada Izvor înconjurat “și de niște jandarmi”. “Și nu doresc niciunui cetățean să pățească din partea nimănui ceea ce am pățit. Am fost scuipat, am fost înjurat, am fost îmbrâncit în repetate rânduri, am fost lovit atât la vedere, cât și lovit mișelește, cu coate și cu picioare, ca să înțelegeți că sunt niște bătăuși de profesie care sunt adunați acolo și care nu s-au mișcat natural împotriva mea, ci au fost provocați, asmuțiți să comită acte de violență împotriva mea. Cine erau acolo? AUR, marea majoritate a manifestanților sunt manifestanți AUR care sunt instigați să aibă un asemenea comportament violent. N-au făcut-o de capul lor, au fost pur și simplu instigați, au fost parlamentari AUR prezenți acolo, au fost lideri AUR prezenți acolo între manifestanți”, susținea Ludovic Orban. (Agerpres)

Lasă un comentariu