Israel: O focă pe cale de dispariție atrage mulțimi pe o plajă din Tel Aviv

Distribuie pe:

Un exemplar de focă-călugăr mediteraneană, specie pe cale de dispariție, a înotat până pe o plajă din Jaffa, în sudul orașului israelian Tel Aviv, unde s-a odihnit și a năpârlit, atrăgând mulțimi de curioși care au venit să o vadă, transmite luni Reuters.

Femela de focă-călugăr mediteraneană, specie cunoscută și drept vacă de mare, a fost numită Yulia de băiatul care a descoperit-o înainte de a fi sesizată Autoritatea pentru Natură și Parcuri.

Ea va rămâne probabil câteva zile pe plajă până când își va termina năpârlirea, a declarat rangerul marin Harel Baz. “Sperăm că nu se va grăbi și va rămâne alături de noi cât de mult se poate”, a spus el.

Copii și adulți au venit să o viziteze pe Yulia, care s-a lăfăit pe nisip, în spatele gratiilor metalice de protecție, aparent nederanjată de publicul ei.

Baz a declarat că același exemplar a fost văzut pentru prima dată în 2007, în Turcia, unde foca este cunoscută drept Tugra.

Această specie preferă peșterile răcoroase de pe plajele din insulele grecești și turcești, a precizat el și foarte rar ajunge pe țărmurile însorite ale Israelului, Siriei și Libanului.

Populația mondială de focă-călugăr mediteraneană este estimată la 400-500 de exemplare, ceea ce plasează specia printre cele mai rare mamifere marine, a subliniat Baz.

Lasă un comentariu