Ciolacu: Reconstrucția Ucrainei trebuie să implice și o eventuală reconstrucție a Moldovei

Distribuie pe:

Reconstrucția Ucrainei după război implică și “o eventuală reconstrucție a Republicii Moldova”, a declarat, joi, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Forumul de Securitate din regiunea Mării Negre și Balcani.

“Drumul cel mai scurt spre reconstrucție este prin România”, a transmis el.

Potrivit lui Ciolacu, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, “60% din toate exporturile Ucrainei și logistica necesară Ucrainei au tranzitat România”.

“Noi avem datoria să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, să creăm infrastructura necesară, să continuăm ce am început și mai ales ce a început Ministerul Transporturilor și trebuie să facem o conectare pe căile ferate, cu ecartament european. Acest lucru nu se poate face decât în primul rând prin Republica Moldova, legând Pașcani - Iași de Chișinău. Nu putem vorbi de reconstrucția Ucrainei fără să vorbim de o eventuală reconstrucție și a Republicii Moldova.

Sunt două lucruri la pachet”, a punctat șeful Camerei Deputaților.

El a adăugat că Parlamentul României se oferă “să ajute logistic” Republica Moldova și Ucraina în parcursul lor european, care “trebuie să fie unul comun”.

“Evident că va exista o reconstrucție a Ucrainei. Toate țările libere și democratice trebuie să se implice în această reconstrucție”, a arătat Marcel Ciolacu. (Agerpres)

Lasă un comentariu