Trăsăturile copiilor în funcție de zodie

Distribuie pe:

Zodia în care ne-am născut ne arată încă din primii ani de viață ce caracter și ce personalitate avem, precum și ce trebuie luat în seamă pentru a îmbunătăți relațiile copiilor cu cei din jur.

Desprecopii.com ne prezintă trăsăturile specifice și detalii privind inteligența și afectivitatea fiecărei zodii în copilărie.

Berbec - Lideri înnăscuți, acești copii sunt, adesea, șefi de clasă sau de grup. Le va fi greu să învețe să împartă puterea cu alte persoane sau să piardă. Berbecii copii își vor arată părțile negative, fiind, adesea, hiperactivi și, în cazuri extreme, violenți, de aceea primul lucru despre care trebuie să îl învățați este răbdarea.

Sunt foarte entuziaști, nefiindu-le frică să își asume riscuri. Nu veți avea niciodată parte de momente plictisitoare alături de un astfel de copil. Trec foarte rapid de la o emoție la cealaltă, indiferent că sunt asemănătoare sau diametral opuse. Orice sport competițional este ideal pentru ei. Sunt foarte încăpățânați și întotdeauna acceptă provocări noi, însă își pierd repede interesul pentru orice. Ca și părinți, va trebui să îi împingeți de la spate să termine ce au început.

Taur - Acești copii adoră hainele și mâncarea încă de mici. Apreciază lucrurile fine ale vieții. Din cauză că Taurul este condus de gât, copiii au voci minunate și le place să cânte sau să joace teatru. Pe partea negativă, pot fi încăpățânați și foarte posesivi chiar și cu prietenii sau familia, nevrând ca altcineva să le atingă lucrurile sau persoanele dragi. Când un Taur se enervează, trece cu greu peste această stare.

Copiii Taur sunt foarte atenți și practici. Întotdeauna caută ordine și își fac planuri în toate domeniile vieții lor. Adoră jucăriile și orice este de natură materială. Fac bani încă de la o vârstă fragedă și le face plăcere să muncească pentru ei. Chiar dacă sunt lenți în îndeplinirea unor sarcini, întotdeauna termină ce au început. Sunt persoane de încredere și întotdeauna apar când aveți nevoie de ele. Pun mult accent pe loialitate, sunt oneste și consistente în familie, dar și cu prietenii, cerând același lucru în schimb.

Gemeni - Le place să citească, având nevoie de foarte multe cărți din diverse domenii pentru a nu se plictisi. Pot vorbi foarte mult, ceea ce, uneori, este enervant și obositor. Dacă sunt plictisiți, devin extrem de nervoși și de agitați. Satisfaceți-le nevoile fizice implicându-i într-un curs de dans, gimnastică sau în oricare alt sport. Trebuie să se miște mai mult decât își mișcă gura.

Acești copii sunt foarte amuzanți, niciodată nu își pierd cuvintele. În general, Gemenii sunt foarte inteligenți și predispuși să învețe. Le este ușor să scrie, sunt foarte haioși și deschiși, putând ajunge chiar comedianți. Se pricep să discute și pot vinde orice, oricui.

Rac - Ei sunt cei care hrănesc tot zodiacul. Vă vor aduce acasă toți copiii amărâți și toate animalele din cartier. Sunt foarte sensibili la propriile sentimente, dar și ale celor din jur. Sunt extrem de intuitivi și imaginativi. Nu numai că le pasă de dezechilibrele din lume, dar își iubesc și familiile. Își vor proteja membrii familiei indiferent de consecințe. Le place să își îmbrățișeze păpușile și animalele de jucărie. De obicei, le plac jucăriile care imită obiecte de uz casnic.

În cazurile cele mai rele, copiii Rac sunt egoiști, secretoși și se leagă de trecut. Mulți bărbați Rac au o problemă cu latura lor maternă și s-ar putea să devină foarte agresivi sau competitivi pentru a compensa. Încurajați-i să se exprime, luați-i des în brațe doar de dragul de a o face. Astfel, îi veți ajuta să se simtă mai bine și să își schimbe comportamentul în unul mai bun.

Leu - Le place să ghideze lumea, însă pe oameni nu îi deranjează să facă acest lucru un Leu, fiindcă se distrează și au idei foarte bune. Ca oricare alt rege sau regină, vor doar cel mai bun confort și doar lux. Le place să joace teatru și să încerce rolul unor persoane mai în vârstă. De obicei, au succes în tot ceea ce fac. Leii pot convinge pe aproape oricine să facă aproape orice. Nu fac nimic dacă nu simt că vor avea rezultate maxime. Este probabil cel mai încrezător semn dintre toate zodiile.

Leii nu suportă să nu aibă dreptate. Dacă trebuie să îi spuneți unui copil Leu că are un comportament inacceptabil, construiți fraza astfel încât să nu îi răniți mândria. Dacă sunt criticați direct, atacă și nu ascultă ce aveți de zis. Au orgolii foarte puternice, pe care trebuie să le apere în permanență. Uneori, Leul poate fi  egocentrist, neîmpărțind scena vieții cu nimeni. Nu trebuie lăsat să controleze și să domine pe toată lumea doar ca să își consolideze propriul orgoliu, ci trebuie învățați să împartă.

Fecioară - Acești copii sunt buni la a avea grijă de alții. Sunt foarte fericiți atunci când ajută alte persoane sau animale. Au dexteritate, putând repara orice se strică. Fecioarele pot fi buni scriitori și comunicatori, dacă nu sunt prea timide sau speriate. Copilul Fecioară poate fi extrem de critic sau de analitic. Asigurați-vă că nu îi critică pe alții sau pe ei înșiși prea des și aveți grijă să nu devină obsedați de curățenie sau de organizare.

Puteți întotdeauna să încredințați o sarcină importantă unei Fecioare. Faceți în așa fel încât să aibă parte de destule laude pentru a combate autocritica. De obicei, se concentrează pe sănătate și exercițiu fizic. Comportamentul lor extremist poate duce la exercițiu fizic compulsiv sau la un comportament ipohondru. Este foarte important să aibă obiceiuri echilibrate.

Balanță - Copiii Balanță au capacitatea să îi facă pe alții să se simtă bine. Sunt buni diplomați și majoritatea persoanelor se simt bine în prezența lor. Au capacitatea să vadă ambele părți ale unei probleme, așa că le este greu să aleagă. Fiind șarmant și politicos, este ușor de colaborat cu el de cele mai multe ori, însă nu le place să stea cu oameni, de aceea, cu cât sunt puși în fața unor situații sociale mai devreme, cu atât mai bine.

Acești copii au spirit artistic și adoră frumusețea și arta sub toate formele. Nu îi lăsați să fie leneși, fiindcă au această înclinație. Interesul artistic sau muzical îi va ajuta să scape de această problemă. Trebuie să fie în permanență înconjurat de oameni și să aibă cât mai mulți prieteni, iar părinții trebuie să îi învețe să își respecte promisiunile.

Scorpion - Acești copii sunt cei mai intenși din tot zodiacul. Scorpionii nu lasă nimic să le scape până când nu află tot ce trebuie. Această zodie este ideală pentru detectivi. Adoră puzzle-urile de toate felurile. Dați-le o carte de mistere și vă vor iubi pentru totdeauna. Pot fi extrem de emoționali, fie că vorbim de iubire sau de supărare. Acești copii sunt extremiștii zodiacului. Dacă își pun mintea la contribuție, pot fi foarte puternici și pot căpăta orice își doresc, mai ales dacă o fac cu putere, și nu cu furie.

Ca și părinte, este important să nu îi lăsați să îi manipuleze pe alții pentru a căpăta ce vor. Reușesc să treacă peste durerea fizică rapid, mai ales când sunt nervoși, putând fi chiar și răzbunători. Dacă sunt lăsați să fie prea secretoși, acești copii ar putea ajunge să nu mai aibă prieteni, însă au nevoie de oameni pe care să se bazeze, chiar dacă se poartă ca și cum nu ar fi cazul.

Săgetător - Copilul Săgetător apreciază foarte mult filosofia și religia încă de la o vârstă fragedă. Au propria idee legată de ce este adevărat, le place să o spună lumii și se va certa atunci când teoria altora nu se potrivește cu a lui. Sunt foarte generoși și prietenoși, iubesc viața și oamenii. Acești copii nu prea sunt interesați de treburile casei sau de teme, fiindcă nu li se par a fi activități distractive. Se plictisesc rapid și se implică în atât de multe lucruri încât nu prea termină nimic.

Încă de la vârste mici vor să călătorească în țări străine și în jurul lumii. Le place să cunoască persoane din diferite culturi și să vorbească despre principiile fiecăreia. Se adaptează ușor în fiecare cultură și la fiecare mod de viață. De obicei, sunt în biblioteci sau muzee, în căutarea a ceva nou.

Capricorn - Acești copii își vor face singuri un program dacă nu o să le facă părinții unul. Sunt foarte ambițioși, practici și muncitori. Copilul Capricorn este foarte priceput când vine vorba de bani și învață, încă de când este mic, care este valoarea banilor. Adoră orice este vechi și tradițional, sunt foarte buni în preajma sărbătorilor și adoră rutina, planificarea și decorarea pentru ritualurile anuale. Pot fi extrem de sarcastici și pot râde chiar și în cele mai rele clipe ale vieții. Depresia reprezintă una dintre problemele majore ale acestor copii. Tind să fie perfecționiști și sunt foarte dezamăgiți dacă nu pot ajunge la ce își doresc.

Încurajați-i să fie copii când sunt mici, învățați-i care este valoarea jocului și a distracției. Dacă depresia devine o problemă majoră, mai târziu s-ar putea să se apuce de băut pentru a o acoperi. În general, acești copii sunt foarte ambițioși și de succes. Trebuie să învețe că, în viață, există mai multe lucruri decât munca.

Vărsător - Acești copii sunt inventatori și creatori. Au nevoie de mai multă libertate decât alte zodii. Calculatoarele pot să îi ajute mult, fiind interesați cam de toate tipurile de tehnologii. Sunt dramatici și spontani. Dacă se plictisesc, s-ar putea să își caute probleme doar pentru a alunga această stare.

Umanitar este cuvântul cheie pentru copiii Vărsător. Sunt extrem de buni cu orice om sau animal. Gândesc la nivel global. Vor să facă ce este bun pentru întreaga umanitate. Sunt reci de felul lor și nu necesită prea multă afecțiune sau atenție. Pot fi, oarecum, impersonali și distanți față de alți oameni. Le este greu să se atașeze de oameni sau de proiecte. Trebuie să fie învățați să se țină de ceva ce au început până la capăt.

Pești - Peștii sunt cea mai intuitivă zodie. Cu atât de multe emoții în jurul lor, de obicei se sperie. Sunt atât de creativi, încât pot crea lumi care sunt mai sigure decât cea în care trăiesc. Se tem de multe lucruri, de la monștri sub pat, la zgomotele asurzitoare. Acești copii trebuie să învețe să își asume riscuri.

Muzica și artele creative îi permit celui din zodia Pești să se retragă într-un mediu mai structurat decât dacă ar trăi într-o lume de vis. Părinții trebuie să fie atenți la prietenii acestui copil, deoarece, din cauza naturii sale sensibile, oamenii din jur profită de el. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu