CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-COVID/PRIMA TRANȘĂ “SIMBOLICĂ” AJUNGE ÎN CELE 10 SPITALE DE FAZĂ I; ÎNCEPE TRAININGUL PERSONALULUI VACCINATOR

Distribuie pe:

Dozele de vaccin din prima tranșă “simbolică” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, informează, vineri, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, luând în considerare că Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer, CNCAV are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26-31 decembrie.

În România, centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” din București.

Dozele de vaccin din prima tranșă “simbolică” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I, și anume:

* Brașov - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;

* București - Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”;

* București - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Dr. Victor Babeș” (inclusiv secția externă modulară Pipera);

* Cluj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca;

* Constanța - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

* Dolj - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” Craiova;

* Iași - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;

* Maramureș - Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rustea” Baia Mare;

* Suceava - Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava;

* Timiș - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital - secția clinică de recuperare cardiovasculară - din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara).

Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” din București ca centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 grade C, precizează sursa citată.

Până vineri vor fi finalizate, la nivelul CNCAV, procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, conform comunicatului, în această perioadă vor începe activitățile de training al personalului vaccinator.

Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

 

 

Lasă un comentariu