PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI LA REGIMUL SILVIC

Distribuie pe:

Ieri, 9 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au pus în aplicare 6 mandate de percheziție, în localitățile Călugăreni și Dămieni, la locuințele unor persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori. Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, la data de 30 aprilie a.c., cei în cauză ar fi sustras dintr-o pădure, aflată în extravilanul comunei Eremitu, mai mulți arbori din specia carpen și gorun, prejudiciul fiind estimat la 21.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate bunuri și obiecte de interes în cauză, respectiv care ar fi provenit sau ar fi servit la comiterea faptelor. De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 7,1 mc material lemnos și un motofierăstrău mecanic.

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani, din localitatea Călugăreni, au fost conduși cu mandat la sediul unității de poliție, pentru audieri. În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis, pe numele celor trei, ordonanțe de reținere, pentru o perioadă de 24 de ore.

Aceștia au fost predați reprezentanților Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș, în vederea executării măsurii.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic, precum și al specialiștilor Gărzii Forestiere Brașov.

Biroul de Presă al IPJ Mureș

Lasă un comentariu