Rusia a publicat o înregistrare video cu tancuri germane Leopard și blindate americane Bradley capturate în Ucraina

Distribuie pe:

Ministerul rus al Apărării a publicat marți imagini video cu ceea ce a declarat că sunt tancuri Leopard de fabricație germană și vehicule de luptă Bradley de fabricație americană capturate de forțele ruse în timpul unei bătălii cu trupele ucrainene, după ce astfel de echipamente au fost livrate de Occident Kievului pentru contraofensiva sa, relatează Reuters și AFP. “Tancuri Leopard și vehicule de luptă de infanterie Bradley. Acum acestea sunt trofeele noastre”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-o postare pe Telegram, însoțindu-și mesajul cu o înregistrare video filmată cu telefonul mobil, care arată mai multe vehicule militare avariate.

Potrivit instituției de apărare ruse, aceste vehicule de fabricație occidentală au fost “capturate în luptă” de către soldați ruși din grupul “Vostok” (“Est”).

“Unele dintre vehiculele de luptă au motoarele în funcțiune, ceea ce indică faptul că bătălia a fost de scurtă durată și că echipajele ucrainene au fugit”, afirmă Ministerul rus al Apărării, adăugând că echipamentele au fost capturate în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei.

Este pentru prima oară când Rusia anunță că a capturat tancuri Leopard de când acestea au fost furnizate Ucrainei de mai multe țări occidentale. Berlinul a dat undă verde pentru livrarea lor în ianuarie, după ce la început a ezitat. (Agerpres)

Lasă un comentariu