Procesatorii de lapte au colectat, în primele patru luni, cu 13,6% mai mult lapte de vacă decât anul trecut

Distribuie pe:

Unitățile procesatoare din România au colectat, în primele patru luni, o cantitate de 393.325 tone de lapte de vacă, în creștere cu 13,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, relevă datele publicate, miercuri, de Institutul Național de Statistică (INS).

Conform statisticii, în intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2023, creșterea cea mai mare de producție a fost înregistrată la smântână de consum (+0,6%). În schimb, producția de unt a avut cea mai mare scădere

(-10,9%).

Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a scăzut cu 38,8% în primele patru luni ale acestui an, față de același interval al anului trecut

În luna aprilie 2023, comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unitățile procesatoare a scăzut cu 1,4%. Producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut și alte produse lactate similare) a înregistrat cea mai mare scădere (-15%). Producția de brânzeturi a crescut cu 1,2%.

Cantitatea de lapte brut importată de către unitățile procesatoare a scăzut în luna aprilie 2023 față de luna precedentă cu 35,7%. (Agerpres)

Lasă un comentariu