GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE - În Grădinița ,,Paradisul Copilăriei” din Târgu Mureș, concept inovator în educația timpurie

Distribuie pe:

La Grădinița ,,Paradisul Copilăriei” din Târgu Mureș, structură a Liceului Tehnologic Electromureș, s-a inaugurat, la sfârșitul săptămânii trecute, GRĂDINA DE RELAXARE, LINIȘTE ȘI ÎNVĂȚARE. Cu ocazia deschiderii oficiale a acestei zone din curtea gradiniței, în spiritul bucuriei și recunoștinței, copiii grădiniței au prezentat dansuri tematice, au cântat și, într-un cadru festiv, au fost premiați. În zilele următoare, copiii se vor putea bucura de acest spațiu ce invită la joc și învățare, experiențe inedite, explorare, liniște și relaxare, deoarece porțile grădiniței sunt deschise până în 14 iulie, atunci când vacanța va așterne peste grădiniță liniștea deplină.

Evenimentul reprezintă un proiect național, pilot, creat de Silvia Breben, în parteneriat cu Asociația Creștini din Craiova și Ministerul Educației, cu reverberații în întreaga țară. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și primit cu interes de inspectorul general prof. drd. Gavril Sabin Pășcan și inspector pentru educație timpurie, profesor Maria Ramona Gros. Astfel, începând cu luna octombrie 2022, respectând pașii indicați, de informare, harta conceptuală și realizarea propriu-zisă a grădinii, sub directa îndrumare și monitorizare a doamnei responsabil de zonă, profesor Raluca Matei, și a inspectorului Maria Ramona Gros, grădina a prins contur și a adus o mare bucurie copiilor. Conceptul presupune desfășurarea activităților de tip outdoor într-un mediu educațional bine gândit, astfel încât să ofere copiilor posibilitatea de a învăța și a se juca deopotrivă, punând, totuși, accent pe starea de bine a preșcolarului. Spațiul educațional este împărțit în patru zone: Zona de Învățare, Zona de Relaxare, Zona de Liniște și Zona ,,Pereții ne surprind”. Fiecare zonă funcționează respectând anumite particularități specifice, care definesc însăși denumirea zonei.

Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare a fost realizată prin implicarea, într-o manieră unică și profesionistă, a tuturor cadrelor din grădiniță și susținerea permanentă a direcțiunii, a prof. Cozma Ionuț Ciprian - director, prof. Selyem Zoltan Elod - director adjunct.

“Grădina este asemenea unui copil plămădit cu propriile noastre mâini, căruia i-am dat viață, l-am format și a devenit prietenul copiilor din grădiniță. Îi îmbrățișează în joc, le spune povești, îi învață, îi relaxează și îi liniștește, ca mai apoi să le spună povestea muncii lor la ,,Pereții ne surprind”. Este o schimbare binevenită - “SCHIMBAREA SUNTEM NOI!”, spunea coordonatorul Grădiniței, prof. Dorina Pop.

L.B.

Lasă un comentariu