Festivitatea de încheiere a anului școlar la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie pe:

Educația persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate și creșterea șanselor de reintegrare în societate prin formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, față de ordinea de drept și față de muncă.

La sediul Penitenciarului Târgu Mureș a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, festivitatea de încheiere a anului școlar 2022 - 2023. Au participat reprezentanții instituțiilor colaboratoare a Penitenciarului Târgu Mureș, respectiv Centrul de educație incluzivă nr.3 Reghin și Colegiul Agricol ,,Traian Săvulescu” din Târgu Mureș.

Evenimentul a fost precedat de slujba de Te Deum, oficiată de preotul unității, mesajul directorului Penitenciarului Târgu Mureș și sunetul ultimului clopoțel, precum și înmânarea dilplomelor elevilor-deținuți de către profesori, cu ocazia absolvirii anului școlar 2022-2023.

În anul școlar 2022 - 2023 au absolvit 38 de persoane private de libertate la formele de învățământ primar, gimnazial și liceal (cls. IX-X). Programa școlară cuprinde aceleași materii și bareme de evaluare ca în toate unitățile de învățământ similare din sistemul educațional românesc destinate programului special de învățământ și de liceu - seral, a informat Secretariatul Penitenciarului Târgu Mureș.

B.L.

Lasă un comentariu