Expoziția personală a artistului Ferenc Orbán

Distribuie pe:

Asociația Artiștilor Plastici Mureș are marea bucurie de a-l felicita pe artistul Ferenc Orbán, care este la prima expoziție personală la Galeria de Artă “Unirea” din Târgu Mureș, Piața Republicii nr. 9.

S-a născut în ziua de 10 ianuarie 1952, la Miercurea Nirajului, județul Mureș. A absolvit Liceul Agricol din Târgu Mureș, a profesat ca șofer profesionist și zugrav. A absolvit cursurile Școlii Populare de Arte, în anul 2012, la clasa prof. Lucia Călinescu. Este membru activ din anul 2016 și face parte și din consiliul de conducere al Asociației.

Despre omul Ferenc Orbán avem numai cuvinte de laudă, se implică în activitățile Asociației, este unul din cei mai activi membri. Fiecare panotare se face cu ajutorul lui, mereu este aproape de colegi, îi ajută și susține.

Dar să vorbim și despre pictorul Ferenc, care a fost descoperit de președintele A.A.P. Mureș, Ilarie Gh. Opriș, care l-a invitat la o tabără de pictură în Sângeorgiu de Mureș, la Gemeni. I-a plăcut ce a văzut, atmosfera de lucru, faptul că-i învățăm unii de la alții, socializăm, se leagă prietenii. În scurt timp și-a arătat și partea artistică, a pictat alături de noi, în atelierul lui , în tabere. Și a venit ziua în care ne-a surprins plăcut cu lucrările făcute, nu puține la număr. Cunoaște cromatica culorilor, se vede clar în picturile lui.

Preferă să picteze natură, flori, viața la țară, iar la îndrumarea domnului Ilarie Gh. Opriș, face și pictură naivă, adică ne spune povești pictate. Dar mai bine vă convingeți singuri vizitând expoziția în perioada 17-30 iunie 2023, veți reintra în minunata lume a satului, a naturi și pentru unii, a copilăriei! Vă așteptăm cu drag și felicitări artistului.

Lasă un comentariu