FUTSAL: CSM Tg. Mureș, la un nou început!

Distribuie pe:

Clubul CSM Tg. Mureș și-a prezentat noul antrenor al echipei de futsal promovată recent în Liga1. Cosmin Gherman revine la Tg. Mureș pentru a creiona un proiect mediu și lung. La începutul conferinței de presă, care a avut loc săptămâna trecută, președintele clubului mureșean, Barnabás Szászgáspár, a recunoscut că nu s-au așteptat la asemenea succes din partea formației: “Echipa de futsal ne-a surprins foarte plăcut, deoarece chiar dacă mulți nu i-au dat șanse, au câștigat Liga 2 și au promovat în primul eșalon. Totodată, majoritatea componenților lotului nostru au câștigat și Cupa României la U19. Deci avem o echipă tânără, pe care ne putem baza în viitor. Continuăm creșterea sportului târgumureșean bazat în mare măsură pe jucători autohtoni, crescuți în orașul nostru, dar vrem să aducem acasă jucătorii mureșeni care joacă pentru alte echipe!”. Noul antrenor coordonator al secției de futsal, totodată antrenorul echipei de Liga 1, Cosmin Gherman, își dorește să construiască sănătos un proiect bazat pe tinerii târgumureșeni. Obiectivul nu poate fi altul, decât menținerea în prima divizie. “Este o responsabilitate mare, dar mulțumesc pentru încrederea primită pentru un proiect care se vrea unul de lungă durată. Vrem să creștem tinerii noștri și vrem ca în viitorul apropiat - peste 3-4 ani - să putem să ne luptăm pentru trofee, cum am făcut nu cu mult timp în urmă. Băieții noștri vor avea în sfârșit șansa de a juca în prima ligă, unde - sunt convins - vor avea performanțe frumoase. Revin cu plăcere acasă, antrenorul secund și cu portarii va fi Ovidiu Moldovan. Vrem să creionăm și un staff puternic”, a afirmat Cosmin Gherman. Echipa de U19 va fi în continuare pregătită de către Endre Kacsó, nimeni altul decât antrenorul naționalei de seniori. “Este un proiect foarte bun pe care l-a prezentat Cosmin Gherman, important este să creștem în continuare acești tineri capabili. Ca și antrenor al naționalei mi-aș dori să am mulți jucători din Târgu Mureș, îi cunosc și sunt capabili de a ajunge sub comanda mea!”, a declarant Endre Kacso. Echipa târgumureșeană va începe în 15 iulie pregătirile pentru noul sezon competițional, care este programat undeva spre finalul lunii august. “În primele două săptămâni vom avea multe probe de joc, deoarece aș vrea ca tinerii târgumureșeni - chiar dacă nu au pregătire specială de futsal - să aibă posibilitatea de a intra în vizorul clubului”, a conchis Cosmin Gherman.

CS Iernut a remizat în turul barajului de promovare în Liga a III-a de fotbal

Campioanele județene la fotbal susțin un baraj în dublă manșă, pentru promovarea în Liga a III-a, turul disputându-se sâmbătă, 17 iunie. Echipele noastre, repartizate în Regiunea a 3-a, au evoluat în meciurile: Industria Galda (județul Alba) - CS AS Prima Brăduț (județul Covasna) 3-0, CS Gheorgheni VSK Gyergyö (județul Harghita) - ACS Mediaș 2022 (județul Sibiu) 2-1 și CS Iernut (județul Mureș) - Ciucaș Tărlungeni (județul Brașov) 2-2. Returul este programat sâmbătă, 24 iunie, de la ora 17.30, iar învingătoarele își vor asigura prezența în sezonul 2023-2024 al Ligii a III-a de fotbal.

Magdeburg, noua campioană a Ligii Campionilor la handbal masculin

Magdeburg a reușit marea surpriză și a devenit noua campioană a Ligii Campionilor la handbal masculin, la capătul unui meci cu Kielce, care a avut nevoie și de două reprize de prelungiri. Echipa de handbal masculin SC Magdeburg a câștigat duminică, la Turneul Final Four de la Köln, trofeul Ligii Campionilor, după prelungiri în finala cu Kielce. SC Magdeburg s-a impus cu scorul de 30-29 (13-15, 26-26). În finala mică, deținătoarea trofeului, FC Barcelona, a învins PSG, scor 37-31 (22-13). Cele două favorite la trofeu, care au disputat finala mică, au fost eliminate, sâmbătă, în semifinale, FC Barcelona de SC Magdeburg (39-40), iar PSG de Kielce (24-25). În sezonul 2022-2023, campioana Dinamo București a atins, în premieră, faza optimilor de finală în Liga Campionilor, iar rezultatele complete sunt: 28-30 și 33-34 cu SC Magdeburg, 30-33 și 31-31 cu Veszprem HC, 38-38 și 30-27 cu GOG, 32-27 și 23-32 cu FC Porto, 29-35 și 26-33 cu PSG Handball, 29-28 și 27-27 cu HC Zagreb, 32-27 și 28-26 cu Wisla Plock (grupa A, locul 5), 28-41 și 31-32 cu THW Kiel (optimi). Dinamo este nominalizată între cele 10 echipe care se luptă pentru 6 wild-card-uri oferite de EHF, în sezonul 2023-2024.

Simona Halep, depășită de două jucătoare din România!

Simona Halep așteaptă în continuare să fie judecată de ITIA în scandalul de dopaj, dar asta o costă în clasamentul WTA. Jucătoarea noastră, fost lider mondial, a ajuns pe locul 40 WTA. Odată scăzute punctele din sezonul de zgură, Simona mai are 1.100 puncte. Halep nu va participa nici la Wimbledon, singurul turneu de Grand Slam pe iarbă al sezonului. Dintre jucătoarele din România, Halep este depășită de Irina Begu, care este pe poziția 29 WTA, cu 1.342 puncte, și Sorana Cîrstea, loc 38 WTA și 1.158 puncte. În săptămânile următoare, Halep mai pierde următoarele puncte: 110 puncte de la WTA Birmingham, unde a ajuns în semifinale în 2022; 110 puncte de la Bad Homburg, unde a ajuns tot în semifinale; zero puncte la Wimbledon, acolo unde anul trecut nu s-au dat puncte WTA. Lider în clasamentul WTA se menține poloneza Iga Swiatek, proaspăt încoronată a treia oară învingătoare la Roland Garros. În vârstă de 22 de ani, Swiatek a obținut la Paris cel de-al patrulea trofeu de Grand Slam din carieră. Pe locul 2 este bielorusa Aryna Sabalenka, cu 8.011 puncte, iar pe a treia poziție a podiumului este kazaha Elena Rybakina, cu 5.090 puncte.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu