COVID-19 – Washingtonul nu are nicio dovadă că virusul a fost creat într-un laborator chinezesc

Distribuie pe:

Serviciile de informații americane au dat asigurări, într-un raport făcut public, că nu au dovezi care să sugereze că virusul bolii COVID-19 a fost creat într-un laborator din China, dar nu s-au pronunțat cu privire la originea pandemiei.

Conform raportului, Washingtonul nu are informații care să susțină afirmația, apărută recent, potrivit căreia trei oameni de știință de la laboratorul de virusologie din Wuhan au fost printre primii infectați și ar fi putut crea ei înșiși virusul.

Biroul care coordonează toate agențiile de informații americane (ODNI) scrie, în acest raport declasificat, că oameni de știință din laborator au efectuat manipulări genetice asupra unor coronavirusuri similare cu cel aflat la originea COVID-19. Dar SUA “nu au nicio informație” că au făcut acest lucru pe virusul propriu-zis (SARS-CoV-2) ce determină COVID-19 sau pe o tulpină foarte apropiată.

Publicarea acestui raport destinat Congresului (parlamentul SUA) intervine la trei luni după ce parlamentarii au cerut mai multe informații despre ceea ce știu serviciile secrete americane despre originea COVID-19, care a apărut în China, la sfârșitul anului 2019.

ODNI, deși exclude teoria ingineriei genetice, afirmă că diferitele servicii de informații sunt împărțite între două teorii și nu se pronunță asupra uneia: o apariție naturală a pandemiei, de exemplu prin transmitere animală, sau o scurgere accidentală dintr-un laborator.

Coronavirusurile studiate în laboratorul din Wuhan, împreună cu armata chineză, “erau prea îndepărtate pentru a fi fost implicate în crearea SARS-CoV-2”, notează documentul, care respinge cu tărie ipoteza unei arme biologice. Raportul american arată că unii cercetători s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, unii cu simptome de COVID-19, alții nu. Comunitatea serviciilor de informații “continuă să creadă că aceste informații nu confirmă și nici nu infirmă vreo ipoteză privind originile pandemiei, întrucât simptomele cercetătorilor ar fi putut fi cauzate de numeroase boli”, se mai arată în raport. Majoritatea comunității științifice este în favoarea ipotezei transmiterii de către un animal sălbatic. (sursa - agerpres.ro)

Lasă un comentariu