Asocierea Polaris – Urban a început, în forță, operarea serviciului de salubritate din Zona 2

Distribuie pe:

Luni după amiază, ADI Ecolect Mureș a emis ordinul de începere a serviciului de salubrizare pe Zona 2 din județul Mureș, din care face parte și Târgu Mureșul, alături de alte 18 localități. Ieri, la primele ore ale dimineții, utilajele asocierii Polaris M. Holding S.R.L. (Lider de asociere) - Urban Grup Environement S.R.L. (Asociat) au ieșit pe traseu, putând fi văzute în mai multe cartiere din Târgu Mureș. Am fost și noi prezenți pe teren în Cartierul Dâmbu Pietros unde am putut observa cum acționează echipele de salubritate.

Ieri la amiază, reprezentanții noului operator de salubritate au transmis un comunicat de presă în care precizau că au dat startul activității înainte să se împlinească termenul de cinci zile lucrătoare de la data semnării contractului (săptămâna trecută, marți), termen destinat mobilizării.

Foto: IOSIF TRIF

“Am dat startul curățeniei în oraș! Până la ora 12.00, s-au colectat aproximativ 163 de tone de gunoi menajer, iar platformele și împrejurimile containerelor au fost spălate și curățate. Estimăm că până la finalul acestei zile, vom colecta aproximativ 300 de tone din surplusul de deșeuri din oraș. Totodată, avem capacitatea de a suplimenta numărul de utilaje, la nevoie. După cum se observă, acționăm în forță pe raza municipiului Târgu Mureș cu utilajele aferente și asigurăm târgumureșenii că în cel mai scurt timp, orașul va fi curățat, iar activitatea se va desfășura conform graficelor prezentate în contract”, a declarat Mihai Teodor, purtătorul de cuvânt al Asocierii.

La rândul ei, ADI Ecolect Mureș a transmis un comunicat prin care arată că “după ridicarea cantităților acumulate în ultima perioadă, operatorul va începe colectarea selectivă a deșeurilor după un program stabilit și potrivit contractului semnat va asigura saci pentru colectarea diferitelor fracții de la gospodăriile individuale”.

“Având în vedere că, de aproximativ opt zile, deșeurile nu au mai fost colectate, cantitatea prezentă este foarte mare. Vă asigurăm că facem eforturi să colectăm surplusul, utilajele sunt în acțiune, echipajele sunt active și la nevoie suntem pregătiți sau aducem utilaje suplimentare”, au mai precizat, ieri, reprezentanții noului operator de salubritate. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu