Germania susține România să devină membru Schengen de anul acesta

Distribuie pe:

Germania susține România pentru a deveni anul acesta membru cu drepturi depline al spațiului Schengen, a declarat, marți, cancelarul Olaf Scholz.

“Germania susține România pentru ca țara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al spațiului Schengen. România a întreprins deja eforturi majore pentru aderarea la spațiul Schengen și aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forța pentru aceasta. (...) Germania susține aderarea României pe deplin și vom relua această poziție clar și în viitor și în ceea ce privește condițiile de îndeplinit de către România și Bulgaria. Discutăm cu prietenii și colegii noștri sceptici din Europa nu doar în cadrul discuțiilor oficiale, ci și în discuții semioficiale. Este adevărat că președinția Spaniei și-a propus să aducă schimbare în acest proces, să îl revigoreze, nu aș vrea să speculez, însă, din punctul meu de vedere, cred că este corect ca România să adere la spațiul Schengen”, a afirmat Scholz, într-o conferință de presă comună cu premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru la Berlin.

Cancelarul german a subliniat că aderarea României la Schengen “ține și de conceptul echității și al dreptății”.

“România și-a îndeplinit condițiile tehnice, iar toate rapoartele vorbesc acest limbaj, că România și-a îndeplinit condițiile și obligativitățile tehnice”, a punctat Olaf Scholz. (Agerpres)

Lasă un comentariu