România în lume - Pentru al doilea an consecutiv, România organizează la Washington o săptămână dedicată aniversării Parteneriatului Strategic cu SUA

Distribuie pe:

Pentru a marca aniversarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, Ambasada României la Washington va organiza, în perioada 7-13 iulie, o serie de evenimente de diplomație culturală, parte a unui program mai amplu desfășurat anul acesta sub sloganul “România - SUA: Un parteneriat pentru viitor - Celebrăm talentul românesc”, informează miercuri Ambasada României în SUA într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

Astfel, în perioada 7-9 iulie, are loc ediția a doua al celui mai mare festival românesc din Statele Unite, intitulat “Romanian Weekend at The Wharf”. Timp de trei zile, publicul american și membrii comunității româno-americane se vor putea bucura de spectacole de dans popular și concerte live, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, lecturi publice, prezentări turistice, expoziții și degustări culinare și oenologice, organizate într-o zonă foarte populară pentru petrecerea timpului liber, situată pe malul râului Potomac, nu departe de Capitoliu.

Luni, 10 iulie, are loc, la National Press Club din capitala americană, o seară de celebrare a personalităților americane care au inițiat și sprijinit, de-a lungul istoriei sale de peste un sfert de secol, Parteneriatul Strategic.

Marți, 11 iulie, va avea loc o seară dedicată palierelor Parteneriatului Strategic economic, de afaceri, tehnologie și inovație.

Iar miercuri, 12 iulie, va avea loc în Congresul SUA un eveniment de celebrare a Parteneriatului Strategic, ca ancoră de stabilitate și prosperitate în regiunea Mării Negre, potrivit comunicatului citat.

Printre invitații care vor lua parte la aceste evenimente se numără reprezentanți ai administrației SUA, membri ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților, oficiali americani din mediile politic, economic, apărare, energie, educație.

În ultima zi, joi, 13 iulie, va avea loc o recepție cu participarea membrilor aparatului legislativ din Congresul american.

Lansat la 11 iulie 1997, cu ocazia vizitei președintelui american Bill Clinton la București, Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite este definit astăzi drept unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României, rămânând o bornă de referință în parcursul euro-atlantic al României din ultimul sfert de secol.

Agenda de evenimente a aniversării reflectă diversitatea dimensiunilor Parteneriatului Strategic și lunga prietenie pe care România o împărtășește cu Statele Unite, continuând să dezvolte și să valorifice oportunitățile și potențialul semnificativ al relației bilaterale, mai menționează comunicatul Ambasadei României în SUA.

(Sursa fotografiilor: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US/Facebook.com)

Lasă un comentariu