Agricultorii au împărtășit experiențele din fermele proprii

Distribuie pe:

În centrul țării, la ferma AGRO TURDEAN IMPEX din Turda, județul Cluj, peste 400 de fermieri din zona Transilvaniei (județele Cluj, Alba, Mureș, Brașov, Sibiu) au fost prezenți în Platforma PORTFOLIO FARM pentru a viziona cel mai performant portofoliu de semințe, cele mai inovatoare produse de Protecția Plantelor și a afla noi informații despre serviciul digital Granular Link.

“Am împărtășit experiențe și informații, am răspuns întrebărilor fermierilor, care, la rândul dumnealor, au împărtășit cu noi experiențele din fermele proprii. Corteva Agronomy Day este un concept pe care l-am lansat anul acesta. Pe lângă platforma demonstrativă pe care au văzut-o fermierii și unde am prezentat cei mai performanți hibrizi de rapiță, portofoliul pentru protecția culturii de cereale păioase, hibrizii de porumb, hibrizii de floarea soarelui, soiurile de soia.

Avem și testarea echipei de agronomi. Pe aproximativ 2.500 de microparcele testăm hibrizi noi, diferite densități de semănat, diferite rate de fertilizare, dar și produse de protecția plantelor și le testăm pentru a veni în întâmpinarea fermierilor cu cele mai adaptate soluții nevoilor din fermele dumnelor, ținând cont și de reglementările legislative, aflate în continuă schimbare și cu care trebuie să ținem pasul. Corteva investește foarte mult în această direcție, de cercetare și dezvoltare și inovează. Este compania cu cele mai multe produse în dezvoltare, care vor fi omologate în viitorul apropiat. Am ales ferma domnului Turdean Emil pentru că avem o tradiție. Cred că este a zecea ediție când avem platformă în fermă. Este o colaborare de lungă durată. Domnul Turdean răspunde întotdeauna pozitiv la orice provocare și participă activ alături de noi, de la înființare și până la recoltare, la buna desfășurare a tehnologiilor, a aplicărilor în platformă “, spunea Folea Vasile, Customer Technology Specialist (Departamentul Tehnic pentru Protecția Plantelor) în cadrul Corteva Agriscience România și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului li s-a reamintit celor prezenți că luni, 10 iulie, tot la Turda, cultivatorii de sfeclă de zahăr din zona fabricii de zahăr de la Luduș sunt invitați la întâlnirea de la loturile demonstrative. Conform programului, de la ora 10 la 10,30 va avea loc primirea invitaților; 10.30-11.30: prezentare hibrizi Conviso Smart, KWS, Sesvanderhave; 11.30 -12: discuții privind viitorul sfeclei de zahăr; 12-13: Zahăr Premium Luduș - dezbatere, argumente pentru o cultură sustenabilă de sfeclă de zahăr.

B.O.

Lasă un comentariu