ABC-ul SĂNĂTĂȚII - Educație pentru igienă

Distribuie pe:

În perioada 1 iulie - 15 decembrie 2023, Fundația Transilvană Alpha va desfășura proiectul “ABC-ul SĂNĂTĂȚII - Educație pentru igienă și nutriție, curs de prim ajutor pediatric pentru părinți și personalul care lucrează cu copiii cu dizabilități din Centrul de Zi PERSEVERENȚA”. Proiectul este finanțat de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Târgu Mureș în cadrul acțiunii “Coeziune socială în comunitate”, ediția 2023.

Prin intermediul acestui proiect intenționăm să oferim părinților și angajaților care lucrează cu copii cu dizabilități, servicii de consiliere privind sănătatea, igiena și nutriția copiilor cu nevoi speciale, precum și cursuri pentru acordarea primului ajutor pediatric.

42 de părinți și angajați care lucrează cu copii cu nevoi speciale vor participa în luna septembrie la cursul pentru acordarea primului ajutor pediatric, în cadrul căruia vor acumula cunoștințe necesare pentru acordarea primului ajutor la copii. Astfel, participanții vor ști să evalueze funcții vitale, să aplice manevrele de resuscitare sau să folosească defibrilatorul în situații de urgență medicală.

De asemenea, prin intermediul acestui proiect vom oferi copiilor cu dizabilități din Centrul de Zi PERSEVERENȚA, servicii de evaluare nutrițională, iar specialiștii în nutriție vor elabora 18 planuri nutriționale personalizate, pentru fiecare copil din Centrul de zi. Adoptarea acestor planuri nutriționale personalizate va ameliora efectele dizabilității, va îmbunătăți starea de sănătate a copiilor, va îmbunătăți imunitatea și va favoriza creșterea și dezvoltarea lor armonioasă.

În luna octombrie se va organiza workshop-ul “Alimentația și igiena copilului cu nevoi speciale”, prin intermediul căruia 42 de părinți și angajați care lucrează cu copii cu nevoi speciale vor afla informații privind adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, stabilirea conduitei nutriționale în funcție de afecțiune, dar și reguli de igienă corporală, măsuri de prevenire a transmiterii bolilor. Participanții vor aplica cunoștințele dobândite în activitatea de îngrijire și recuperare/reabilitare a copiilor, toate acestea având ca rezultat diminuarea unor simptome, îmbunătățirea stării de sănătate, creșterea imunității, îmbunătățirea calității vieții copiilor cu nevoi speciale.

Coordonator proiect Gianina Șerban

Lasă un comentariu