Servicii gratuite pentru pensionarii români cu drepturi cuvenite și în Italia

Distribuie pe:

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) informează că, la data de 27 iunie 2023, a încheiat un protocol de colaborare cu Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL-UIL) din Republica Italiană, care are drept scop sprijinirea asiguraților și beneficiarilor sistemului public de pensii din România și (sau) Italia în vederea obținerii drepturilor de asigurări sociale.

Astfel, în temeiul protocolului, asigurații și beneficiarii sistemului public de pensii din România și (sau) Italia vor putea apela la serviciile ITAL-UIL România în vederea acordării, reluării în plată, recalculării drepturilor de pensie cuvenite din sistemul public de pensii român și (sau) italian, precum și în vederea menținerii în plată a acestora.

“Colaborarea bilaterală între CNPP și ITAL-UIL se va realiza și prin punerea la dispoziția persoanelor interesate a materialelor informative și de documentare elaborate de una din părți sau elaborate în comun de ambele părți, prin organizarea de campanii de informare a asiguraților și beneficiarilor celor două sisteme de pensii, în Italia și România.

Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor din Republica Italiană, prin intermediul ITAL-UIL România, care funcționează pe teritoriul statului român prin intermediul Asociației Latina, va asigura serviciile care fac obiectul protocolului menționat cu titlu gratuit.

Pentru mai multe detalii referitoare la protocolul de colaborare între CNPP și ITAL-UIL, persoanele interesate se pot adresa Casei Naționale de Pensii Publice, str. Latină nr. 8, sector 2, București, tel. (004)021/311.80.47, www.cnpp.ro, ITAL-UIL România, Calea Moșilor nr. 258, bl. 4 bis, et. 1, ap. 2, sector 2, București, tel/fax (004) 021.212.37.37, și caselor teritoriale de pensii din România, instituții competente în stabilirea și plata drepturilor de pensie în România”, precizează CNPP, într-un comunicat de presă. (L.P.)

(Sursa foto: pexels.com)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu