Sindicaliștii mureșeni din sănătate au protestat în București

Distribuie pe:

Ieri, aproximativ 30 de sindicaliști mureșeni din cadrul Federației “Solidaritatea Sanitară” alături de președintele filialei, Felicia Lirca, au fost prezenți la protestul din fața Guvernului, Piața Victoriei.

Revendicările susținute de protestatari au ca scop obținerea unor drepturi de natură salarială și introducerea unor măsuri de reformă în desfășurarea activității angajaților din sănătate. Solicitările de natură salarială sunt ivite pe fondul unei reduceri dramatice a salariilor reale (a puterii de cumpărare a salariului), din cauza inflației, spun sindicaliștii, amplificată de un val de scădere a veniturilor salariale ivit în tot mai multe unități. Ele vizează în special drepturi fundamentale, prevăzute în actuala

Lege a salarizării, de care angajații sunt lipsiți în mod abuziv.

Federația atenționează Executivul că protestul de ieri face parte din seria protestelor ce preced termenul stabilit pentru decizia privind declanșarea grevei generale în sectorul public de sănătate.

De asemenea, FSS atrage atenția că, în paralel cu acțiunile tradiționale, în perioada următoare urmează să ajungă la scadență formele alternative de protest, sprijinite de tot mai mulți angajați, respectiv demisia medicilor din gărzile suplimentare și refuzul angajaților care participă la asigurarea continuității serviciilor medicale/funcționării unității de a mai efectua ture.

Foto: Ionuț -Gabriel Panțîr

Lasă un comentariu