Portocalele amare din Sevilia care ajung pe masa monarhilor britanici

Distribuie pe:

Legenda spune că cel mai bătrân portocal din Real Alcazar din Sevilia (Andaluzia, Spania), a fost plantat de Petru I al Castiliei (1334-1369), un copac care este încă în picioare și care continuă să producă ceva portocale. Citrice care îndulcesc papilele gustative ale monarhilor britanici.

Foarte aproape de acel portocal, ambasadorul Regatului Unit în Spania, Hugh Elliott, și primarul orașului Sevilla, Antonio Munoz, s-au întâlnit în februarie, la fel ca în fiecare an, în cadrul unei tradiții pierdute în anii 1980 și recuperate în 2018: aceea de a livra Regatului Unit o parte din portocalele amare recoltate, care erau apoi folosite la fabricarea marmeladei care îi plăcea atât de mult defunctei regine Elisabeta a II-a, scrie EFE.

Cele treizeci de kilograme de portocale care au fost livrate la începutul acestui an au ajuns direct la reședința ambasadorului britanic, care se ocupă personal de pregătirea marmeladei, pe baza unei rețete pe care a moștenit-o de la bunica lui și care “este mai secretă decât toate secretele de stat”, a glumit el în fața jurnaliștilor.

Ambasadorul britanic și primarul spaniol s-au plimbat prin grădinile din Real Alcazar, unde sunt plantați 1.053 de portocali și 39 de lămâi, a căror recoltare este dată în grija unei firme specializate, care se ocupă de culegerea manuală a tuturor fructelor.

“Marmelada făcută din portocale de Sevilia este foarte iubită în Anglia și reprezintă o fuziune perfectă” a celor două culturi, spune ambasadorul Elliot, bucuros că se recuperează o tradiție care, totuși, nu știe dacă îi va face plăcere și regelui Charles al III-lea, pentru că este pentru prima dată când va primi delicatesa, în calitate de suveran.

Ambasadorul britanic își amintește însă cu emoție cât de mult se bucura în fiecare an regina Elisabeta a II-a când primea aceste portocale.(Agerpres) (sursa foto: El Correo de Andalucia)

Lasă un comentariu