“SPRIJIN FĂRĂ CUVINTE” Terapie asistată de animale pentru copiii cu nevoi speciale

Distribuie pe:

Fundația Transilvană Alpha desfășoară, de la îmceputul acestei luni și până în 15 decembrie, proiectul ,,SPRIJIN FĂRĂ CUVINTE - Terapie asistată de animale pentru copiii cu nevoi speciale din Centrul de zi PERSEVERENȚA”. Finananțarea este asigurată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Târgu Mureș, în cadrul acțiunii “Coeziune socială în comunitate”, ediția 2023.

Prin intermediul proiectului se dorește îmbogățirea activităților de recuperare și reabilitare pentru 18 copii cu dizabilități multiple și severe din Centrul de Zi PERSEVERENȚA, prin terapia asistată de animale, acest lucru realizându-se prin activități săptămânale de hipoterapie și terapie cu iepurași. Activitățile vor avea loc la Clubul Hipic Romsilva din Târgu Mureș, Asociația Sportivă ZEKI din Reghin, respectiv la sediul Fundației Transilvane Alpha, spunea Gianina Șerban, coordonator proiect. Domnia sa adăuga și că în luna septembrie se va organiza, la sediul Clubului Hipic Romsilva, un eveniment demonstrativ, la care vor participa copiii din Centrul de Zi PERSEVERENȚA, alături de echipa de proiect, specialiștii în terapia asistată de animale, dar și părinții copiilor cu nevoi speciale, eveniment în cadrul căruia se vor pune în practică metodele învățate, se vor organiza activități și jocuri specifice în terapia asistată de animale, toate acestea într-o atmosferă antrenantă, plină de amuzament și relaxantă.

Printre beneficiile pe care acest proiect de terapie asistată de animale le vor aduce copiilor cu nevoi speciale se numără: îmbunătățirea abilităților de comunicare și socializare, creșterea frecvenței comportamentelor pozitive, stimularea mentală, dezvoltarea limbajului, iar pe plan fizic acestea vor consta în: îmbunătățirea posturii corpului și a coordonării mișcărilor, stimularea menținerii echilibrului, a flexibilității și a forței, dar și normalizarea tonusului muscular. De asemenea, în urma acestor activități terapeutice se va observa creșterea încrederii în sine și a stabilității emoționale, dezvoltarea atenției și memoriei, îmbunătățirea controlul emoțional și autodisciplinei, creșterea interesului pentru lumea înconjurătoare, toate acestea având un impact pozitiv asupra calității vieții copiilor cu nevoi speciale, sublinia Gianina Șerban.

L.B.

Lasă un comentariu