România în faliment

Distribuie pe:

Asistăm la incompetența politicului de a salva România, după ani de creditare iresponsabilă.

Starea de insolvență în care a ajuns România va determina UE să blocheze fonduri în valoare de 30 miliarde euro dedicate PNRR și alte 40 de miliarde euro fonduri europene clasice. În total, pierdem 70 de miliarde de euro din cauza incompetenței celor care conduc România.

Pe de altă parte, din cauza situației financiare catastrofale, România nu se poate împrumuta la dobânzi normale, dedicate statelor, ci trebuie să apeleze la alte tipuri de creditori (din cauza creșterii datoriei publice externe peste 50% din PIB).

Dacă politicienii din România, înainte de a fi decidenți, ar fi fost oameni de afaceri, ar fi înțeles că nu banii împrumut sunt soluția pentru țară.

ATENȚIE! Împrumuturile sunt cel mai mare risc pe care o națiune și-l asumă și trebuie să existe motive serioase pentru a te împrumuta (ex. investiții strategice de infrastructură și investiții care stimulează economia și determină creșterea PIB-ului etc.).

Împrumuturile luate de politicienii noștri incompetenți au condamnat România la sărăcie pentru următorii 50 de ani, decizie fără rost, fără motiv și fără efecte pe linie de dezvoltare a țării.

Politicienii au pierdut lupta cu pensiile speciale și veniturile celor din justiție, pentru că depind de justiție. Justiția face ce vrea politicul, dar cu un preț, iar acest preț este plătit de poporul român.

Dacă nu ești șantajabil, ești puternic și dacă ești puternic poți face ce trebuie în interesul poporului care te-a mandatat să-l reprezinți. Dar la noi aproape toți politicienii depind de mila justiției și folosesc în lupta politică justiția. Până și președintele țării are dosare dinainte de mandat.

Fără discuție, aceasta este cea mai mare problemă a României. Se joacă meciul “justiția împotriva poporului”. Săracul popor român a rămas fără apărare. Au dat averea țării la străini și vor să ia birurile de la români ca să compenseze catastrofa.

Din postura de om de afaceri, o să explic de ce România a ajuns în această situație financiară problematică și ce trebuie făcut de urgență.

Eu nu am avut în viața mea nici un dosar penal și, dacă abuzul nu depășește limita pe care o cunosc deja, nici nu o să am. Nu am facut niciodată reclamații sau sesizări penale, în primul rând pentru faptul că nu am fost într-un mediu în care se săvârșeau infracțiuni, dar și pentru că nu vreau să fac rău nimănui și pentru că nu am deloc încredere în justiție.

Din păcate, justiția nu face dreptate în România și, precum zice cartea, “justiția doar dezleagă pricini”. Cred că singura cale prin care putem aduce justiția măcar aproape de drumul cel bun este desemnarea judecătorilor prin alegeri, odată cu parlamentarii.

Acesta este modelul american, care nu este perfect, dar este o speranță pentru justiția română, care se află total în afara limitelor largi acceptate de poporul român.

Radu Pescar

Lasă un comentariu