DE LA POLIȚIE

Distribuie pe:

DEPISTAT LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM, DEȘI SE AFLA SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE

* La data de 19 iulie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit pentru control, pe strada Bolyai, un autoturism, condus pe direcția străzii Ștefan cel Mare, de un bărbat de 45 de ani, din comuna Sângeorgiu de Mureș. În urma testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest, a rezultat că acesta se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv, respectiv “CANNABIS-5”. Bărbatul a fost condus de polițiști la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

Cercetările sunt continuate în cauză, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

CERCETAȚI PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

* La data de 20 iulie 2023, în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Mureș au depistat, pe DN15, în localitatea Sângeorgiu de Mureș, o tânără de 17 ani, din comuna Ernei, în timp ce conducea un autovehicul, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, tânăra a fost testată alcoolscopic, rezultatul testului de respirație fiind negativ. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*

* Totodată, în cursul zilelor trecute, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, pe DN13 E60, pe raza localității Țigmandru, un autoturism, condus de un bărbat de 45 de ani, din orașul Luduș. În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date a rezultat că acesta figurează cu exercitarea dreptului de a conduce vehicule suspendată.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

DEPISTAT ÎN TRAFIC, SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

* La data de 19 iulie 2023, în jurul orei 12.00, polițiștii municipiului Sighișoara au oprit pentru control, pe strada Horea Teculescu din localitate, un autoturism, condus de un bărbat de 68 de ani.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Sighișoara, în cadrul unui dosar penal, de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Polițiștii continuă să acționeze pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe! Siguranța voastră rămâne prioritatea noastră!

Reamintim faptul că, în conformitate cu noile modificări legislative în materie penală, conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere! Nu vă puneți viața dumneavoastră sau a celor din jur în pericol!

Nu uitați: consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

* deficiențe de vedere;

* încetinirea reflexelor;

* reducerea concentrării și a vigilenței;

* crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu