InfoCultural Mureș

Distribuie pe:

Miercuri, 26 iulie - Tur ghidat gratuit al Cetății Târgu Mureș

Vizitatorii Cetății Târgu Mureș sau localnicii care doresc să cunoască mai bine istoria orașului nostru pot participa, mâine, la un tur ghidat al Cetății, organizat de Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș. Pe durata a aproximativ 30 de minute, cei interesați vor descoperi unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale orașului, vor afla mai multe despre momentele importante din construcția Cetății, precum și istoria sa. Turul, care pornește dinspre Bulevardul Cetății, este gratuit și se desfășoară după un traseu fix, la ore stabilite: ghidajul în limba română va începe la ora 14, iar cel în limba maghiară la ora 14.30.

Punctul de întâlnire: intrarea principală, dinspre B-dul Cetății.

29-30 iulie - Festivalul Văii Mureșului, ediția a XVII-a

Evenimentul, organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Mureșului în colaborare cu Instituția Prefectului și Consiliul Județean Mureș, are loc la Răstolița, pe platoul “La Alei”. Deschiderea oficială - sâmbătă, 29 iulie, ora 16. “Autenticitatea satului românesc de pe Valea Mureșului va fi regăsită în căsuțele alegorice amenajate, dar și prin cântecul și jocul popular”, transmite dna Lucreția Cadar, primarul comunei Deda și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Valea Mureșului. Detalii privind interpreții, ansamblurile participante și alte evenimente din cadrul manifestării - https://www.facebook.com/profile.php?id...

Reabilitarea Palatului Culturii din Târgu Mureș continuă. Săli închise temporar

După multe luni de așteptare, putem vedea noua fațadă a Palatului Culturii de pe strada Enescu, curată, frumoasă și restaurată. Deși schelele au fost demontate, lucrările continuă atât la interior cât și la exterior (ferestre, acoperiș și Sala Oglinzilor). Schela urmează să fie mutată pe fațada dinspre Piața Trandafirilor, urmând ca toate lucrările de restaurare să fie finalizate până la sfârșitul anului.

“Deși se lucrează intens, Palatul Culturii din Târgu Mureș nu este închis! Vă așteptăm să vizitați Foaierul și scările, Sala de concerte, Sala mică și expoziția temporară Capodopere. De la Andreescu la Ghenie. Colecție particulară, cu bilete de intrare la un preț special de 15 lei adulți, 7 lei pensionari și 3 lei elevi.

Galeria de Artă Maghiară, Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria Ion Vlasiu și Sala Oglinzilor vor rămâne închise pentru reabilitare până la finele anului”, transmit reprezentanții instituției.

Ileana Sandu                  

Lasă un comentariu