Câinele lui Biden provoacă incidente la Casa Albă

Distribuie pe:

Unul dintre câinii președintelui american Joe Biden, și ai soției acestuia, Jill Biden, a provocat mai multe incidente la Casa Albă, în urma unuia dintre acestea, un agent al Secret Service ajungând la spital, relatează marți agenția EFE.

Aceste situații au fost semnalate de Secret Service în notele sale interne, publicate de grupul conservator Judicial Watch, care a obținut aceste documente în urma unei sesizări judiciare.

Respectivul câine, un ciobănesc german în vârstă de 22 de luni, botezat “Commander”, a sosit la Casa Albă în decembrie 2021 drept cadou oferit de unul dintre frații președintelui, James Biden.

Potrivit documentelor Secret Service, “Commander” a fost implicat în vreo zece incidente la Casa Albă și la reședința privată a cuplului prezidențial de la Wilmington (Delaware).

Aceleași documente descriu un astfel de incident în urma căruia unul dintre agenții însărcinați cu securitatea președintelui a ajuns la spital în noiembrie 2022 pentru a primi îngrijiri medicale la o mână și la coapse, dar nu se precizează dacă agentul a fost atacat de câine. În trecut, un alt câine al familiei Biden, “Major”, a provocat incidente similare și în final a fost dus la Delaware pentru a sta într-o atmosferă mai liniștită decât cea de la sediul președinției.

Când Biden s-a mutat la Casa Albă după câștigarea alegerilor, i-a adus acolo pe “Major” și pe “Champ”, un alt ciobănesc german, care a murit în iunie 2021. De-a lungul istoriei SUA, majoritatea familiilor prezidențiale americane au avut animale de companie la Casa Albă. Așa au procedat toți președinții recenți, Bill Clinton, George W. Bush sau Barack Obama, cu excepția lui Donald Trump. (AGERPRES) (Sursa foto: President Biden / Twitter.com)

Lasă un comentariu