Străbunii, istoria și... legea

Distribuie pe:

Moto: “Când citim în vechea carte a istoriei străbune / Virtuți mari, ilustre fapte ale nației române, / Care inimă stă rece? Care suflet nemișcat?/ Cine n-are dor să vază țara sa în fericire, / Cu LEGI BUNE, CU LEGI DREPTE, ÎN TĂRIE ȘI-N UNIRE, / Cultivând artele păcii pe al său pământ bogat”.

Grigore Alexandrescu (1810 - 1888), poet și fabulist român

• “Cel mai mare criminal e acela care, prin activitatea lui, pângărește pentru toți “Noțiunea de Patrie” pe care o reprezintă. Știe să moară pentru Țara lui numai acela care a știut să trăiască pentru dânsa”.

***

• “Când țara este rău cârmuită, înseamnă că, cârmuitorul este corupt .un partid n-are dreptul să existe decât atunci când încă e o energie în viața țării, și nu încă o dezbinare”.

***

• “Dacă vezi în haina ta o lipsă, o dregi; dacă sufletul tău însă are lipsuri și ți le arată oamenii compătimitori, de ce să te mânii pe ei și să le arunci pietre, când te poți opri la marginea drumului și, prin muncă, poți drege?” “Fumul albastru al visului curat se înalță din inimile unde arde flacăra bună; celălalt fum flutură pe gunoaie”.

Nicolae Iorga (1871-1940), cel mai mare istoric român, scriitor, publicist, om politic

* *

Mă alătur și eu marelui istoric spunând că toți aceia care aduc atingere României și pământului românesc, sunt niște criminali, iar partidele politice care fac numai deservicii democrației românești, n-au ce căuta pe eșicherul politic; Aceștia sunt oameni cu suflete haine, iar din inima lor iese un fum ce flutură pe gunoaie. “Cei ce au urechi de auzit să audă”. Amin!

* * *

“O istorioară din țările Răsăritului spune că, necuratul, voind să-l ispitească pe un pustnic luă o înfățișare de om smerit și sfânt și bătu de intrare la ușa pusnicului. - Cine-i ?,strigă pustnicul, deschizând ușa. - Păi, fiule, nu mă cunoști?...Uită-te bine la mine!... Eu sunt Domnul Iisus Hristos. Dar pustnicul nu se lasă tulburat de această recomandare, ci îi zise liniștit: - Se poate. Dar, dacă ești cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, te rog să-mi arăți semnul cuielor!... Necuratul, când auzi aceste vorbe, o rupse rușinat la fugă”.

P.S. Este ușor, dragii mei, să ne recomandăm că suntem creștini, dar cu faptele dăm dovadă că suntem păgâni. Un adevărat creștin trebuie să poarte semnul cuielor lui Hristos, urmele răstignirii lui împreună cu Domnul.

Este ușor, dragii mei, să ne recomandăm că suntem democrați că suntem pentru binele poporului, al Europei, dar faptele noastre denotă egoism, superficialitate, minciună, fals, nimic comun cu jertfa care implică o democrație adevărată.

Cu dragoste creștină,

părintele ILIE SĂRMĂȘANUL

Lasă un comentariu