Ciprian Dobre, noul prefect de Mureș. Vasile Oprea, noul subprefect

Distribuie pe:

Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș, va fi noul prefect de Mureș. Noul subprefect de Mureș va fi Vasile Liviu Oprea, propus de către PSD Mureș.

Ciprian Dobre a mai ocupat funcția de prefect al județului Mureș în perioada 2005-2008. În perioada 2008-2012 a fost deputat în Parlamentul României, iar între anii 2012-2016 a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, ales uninominal din partea USL (Uniunea Social Liberală), fiind cel mai votat politician român din județ.

Vasile Liviu Oprea a ocupat funcția de subprefect și apoi cea de prefect în anul 2014. Acesta este medic veterinar oficial în cadrul Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureș, la CSVSAO Reghin. El a condus DSVSA Mureș, în calitate de director executiv, în perioadele 2013-2014 și 2015-2016. De numele lui Oprea este legată readucerea în proprietatea statului a 9.323 de hectare de pădure, în urma procesului inițiat în 2014, suprafață care fusese retrocedată anterior moștenitorilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, premierul Marcel Ciolacu a dispus eliberarea din funcție a prefectului de Mureș, Mara Togănel, și a subprefectului Florin Pălășan. Decizia a avut legătură cu scandalul Bărdești. Trebuie menționat faptul că județul Mureș mai are un subprefect, pe Nagy Zsigmond.

Hotărârea privind numirea celor doi în funcția de prefect, respectiv subprefect, a fost luată în cadrul ședinței de Guvern de ieri. Ceremonia de învestire a fost programată pentru astăzi, 4 august, ora 9.00, în Sala Mică a Palatului Administrativ din Târgu Mureș.

Lasă un comentariu