Nu vă obișnuiți cu răcoarea! Urmează o lună cu temperaturi neobișnuit de ridicate

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni și nu trebuie să ne obișnuim cu răcoarea pentru că vom avea parte de temperaturi neobișnuit de mari pentru

luna august.

Chiar dacă acum e chiar plăcut, de la începutul săptămânii viitoare, temperaturile medii se vor situa peste cele specifice perioadei, se arată în prognoza pentru următoarele patru săptămâni, publicată marți de ANM.

Iar valorile termice se vor menține peste cele specifice până la începutul lunii septembrie, în timp ce nici nu prea plouă și persistă seceta.

Săptămâna 7-14 august

Doar în această săptămână valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Chiar dacă plouă în această săptămână, ANM explică de ce seceta rămâne o problemă în mare parte din țară.

Conținutul de apă din sol în cultura de porumb neirigat va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică) pe suprafețe extinse din Muntenia și Dobrogea, precum și în zone din Moldova, Oltenia și Crișana, potrivit prognozei de specialitate pentru perioada 8 - 14 august 2023.

Conținutul de apă din sol va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată și puternică) pe suprafețe extinse din Muntenia, și Dobrogea, local în vestul, centrul, estul, sudul, sud-vestul și izolat nord-estul Moldovei, estul Olteniei, vestul Crișanei”, potrivit ANM.

Săptămâna 14-21 august

Revenim la caniculă și temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 21-28 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 28 august - 4 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Lasă un comentariu