Tehnologia aduce noi dificultăți în relațiile de cuplu

Distribuie pe:

Să găsești persoana potrivită cu care să te completezi și alături de care să trăiești întreaga viață nu a fost niciodată un lucru ușor, însă schimbările sociale, culturale și, mai ales, tehnologice din prezent influențează apariția unor probleme noi în relațiile de cuplu, altele față de cele pe care oamenii le aveau cândva.

Conviețuirea cu o persoană în era internetului nu este atât de ușoară pe cât am putea crede, tinerii de astăzi confruntându-se, pe lângă vechile probleme, cu provocări noi. În ciuda acestor lucruri, evoluția problemelor din relații nu este neapărat negativă, ci ea poate reprezenta o oportunitate pentru creștere și dezvoltare personală.

Părerea psihologilor, citați de click.ro, este că empatia și comunicarea deschisă rămân și în prezent fundamentale în rezolvarea problemelor apărute. Iată care sunt dificultățile cu care se confruntă tinerii în relațiile de astăzi.

Probleme de comunicare - Dezvoltarea tehnologiei a schimbat modul în care oamenii comunică, aducând beneficii, dar și provocări. Oamenii pot să comunice mai ușor prin mesaje text, apeluri video sau rețele sociale, dar mesajul este diferit față de cel din realitate. Expresiile faciale, privirea, postura și proximitatea fizică pot să modifice relevanța mesajului.

Distanțare fizică - În prezent, mulți oameni sunt despărțiți fizic de partenerii lor pentru perioade lungi de timp, cel mai adesea din cauza locului de muncă, iar distanța fizică duce la probleme de încredere și comunicare.

Platformele de întâlniri, tentații pentru tineri - În timp ce platformele de întâlniri te pot face să te gândești la sutele de relații potențiale care te-ar putea aștepta acolo, rețelele de socializare oferă, de cele mai multe ori, o imagine falsă a cuplurilor, care par a fi adesea fericite. Acestea pot crea îndoieli cu privire la partenerii actuali și îi pot determina pe tineri să se întrebe dacă alegerea a fost cea corectă.

Rețelele de socializare dezvoltă gelozii - Apariția rețelelor de socializare pot provoca și gelozie în cuplu, aceasta pentru că aprecierile sunt doar la un click distanță, iar un like oferit de partener unei persoane necunoscute poate să aducă frustrări în relație, ceea ce cultivă gelozie și teama de a fi trădat.

Mai multă independență - În relațiile de astăzi, oamenii valorizează mai mult indepedența și autonomia, iar acest lucru poate duce la nevoia de a petrece timp în mod individual și la unele discuții în contradictoriu. (L.P.)

Lucreția Pop

(Sursa foto: shutterstock.com)

Lasă un comentariu