Se rupe coaliția UDMR - PNL din Consiliul Județean și din Consiliul Local Târgu Mureș?

Distribuie pe:

Întrebarea din titlu este absolut firească, având în vedere mesajul tranșant al președintelui UDMR Mureș, Péter Ferenc, referitor la schimbarea din funcție a șefului Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș.

Într-un mesaj postat joi, 10 august, pe pagina sa oficială de Facebook, președintele UDMR Mureș, care este, totodată, și președintele Consiliului Județean Mureș, scria: “Condamn cu fermitate demiterea șefului de administrație de etnie maghiară al Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș. Această decizie politică este inacceptabilă și nedreaptă, atât pentru doamna Dénes Irén, cât și pentru locuitorii județului Mureș”.

În mesajul său, Péter Ferenc mai scria: “Considerăm că aceasta este o lipsă de respect pentru comunitatea maghiară și face parte din valul de înlocuiri de șefi de instituții de etnie maghiară care au început după scoaterea UDMR de la guvernare”.

El a apreciat activitatea directorului demis spunând că datele financiare și statistice confirmă activitatea performantă al acestuia.

“Având în vedere faptul că nu a existat nicio consultare prealabilă cu partenerii noștri politici locali și județeni, suntem obligați să reconsiderăm cooperarea politică. Această situație evidențiază nu numai nepăsarea față de interesele comunității maghiare, dar și lipsa de cooperare”, mai scria președintele UDMR Mureș.

Este știut faptul că UDMR Mureș a încheiat, în 2020, o înțelegere cu PNL Mureș. Astfel, liberalii au primit un post de viceprimar al municipiului Târgu Mureș, ocupat de Alexandru Gyorgy, și un post de vicepreședinte la Consiliul Județean Mureș, ocupat de Ovidiu Georgescu.

Noul șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș este Claudiu Laszlo. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu