InfoCultural

Distribuie pe:

* Miercuri, 4 octombrie, ora 19.30, la Palatul Culturii din Târgu Mureș - spectacol extraordinar Alexandru Andrieș, în cadrul turneului ROCK'N'ROLL. S-au pus în vânzare biletele! Vor fi pe scenă: Maria Ioana Mintulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu și Sorin Romanescu.

Amănuntele pe site-ul www.kompasevents.ro și pe pagina de FACEBOOK a firmei KOMPAS EVENTS - https://www.facebook.com/kompasevents - biletele pot fi achiziționate pe www.iabilet.ro și la casele de bilete ale sălilor care găzduiesc spectacolele din turneu.

* Asociația Culturală Mureșul Superior organizează manifestarea “Identitate prin cultură. Din zestrea Ardealului”. Evenimentul va avea loc în zilele de 31 august (ora 14) - 1 septembrie (ora 21), în Cetatea Medievală Târgu Mureș și va cuprinde ateliere de creație, expoziții, concerte.

* Cea de a XVI-a ediție a Festivalului Văii Gurghiului va avea loc în zilele de 19 și 20 august, la Ibănești - Platoul “La Fâncel”. Deschiderea oficială - sâmbătă, 19 august, ora 18. Prezentator: Alexandra Cotoi.

* Premieră europeană și națională: Noaptea Muzeelor la Sate!

Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) anunță organizarea în premieră a evenimentului #NoapteaMuzeelorlaSate: “o adevărată nocturnă muzeală care activează și prezintă în exclusivitate potențialul patrimoniului cultural din spațiul rural românesc!” Evenimentul, derivat din Noaptea Muzeelor, se va desfășura în 2 septembrie și va propune publicului activități și programe educative în diverse spații cu valoare istorică și de patrimoniu, din satele și comunele României.

Din județul Mureș participă:

- Căsuța-muzeu și Colecția etnografică Boiu (tema: Satul transilvănean de altădată);

- Asociația Kopiakollektiva și Biserica Unitariană din Sânvăsii

(Kerekes Emõke - “My Land”: Expoziție de fotografie contemporană și atelier de fotogramă în Biserica Unitariană din Sânvăsii);

- Castelul Rákóczi-Bornemisza, Gurghiu, (tema: Noaptea la castel).

Lasă un comentariu