InfoCultural

Distribuie pe:

Noutăți la Palatul Culturii

În această perioadă, date fiind lucrările de renovare, Palatul Culturii din Târgu Mureș poate fi vizitat în următoarele intervale orare, la prețuri reduse: marți - vineri 9-16: sâmbătă - duminică: 9 -14.30. Adulți/pensionari: 7 lei; studenți/copii - 3 lei.

Icoana contemporană din Ardeal”

În perioada 21-27 august 2023, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, în parteneriat cu Asociația Multiculturală pentru Artă, Tradiție și Dezvoltare Mureș, organizează, la Mănăstirea ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, strada Aurel Vlaicu nr. 26 A din SIGHIȘOARA, cea de-a XIV-a ediție a taberei “Icoana contemporană din Ardeal”.

Tehnica de lucru va fi tempera cu emulsie de ou, ulei, acryl, pictură pe lemn și pe sticlă.

Temă: icoane din arta iconografică universală

Pe toată durata acestei tabere se vor organiza activități artistice aplicative teoretice și practice de creație iconografică care se vor desfășura în trapeza mare a mănăstirii.

Participă cursanți ai Școlii Populare de Arte din Târgu Mureș și iconari din județ și din țară. Director-manager - Iuliu Praja.

Coordonatori proiect:

- Profesor NATALIA STOICA , președinte ASOCIAȚIA ,,DOR STRĂBUN”;

- Profesor iconografie tradițională CĂLIN BOGĂTEAN, la Școala Populară de Arte din Târgu Mureș.

Omagiu limbii române

În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Limbii Române (31 august), Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” - Facultatea de Științe și Litere “Petru Maior” organizează manifestarea “Să-ți fie atât de drag cuvântul… Prin labirintul ortografiei. Scriere după dictare”.

Evenimentul va avea loc în data de 31 august 2023, între orele 10 și 18, la Centrul UNiX (strada Victor Babeș nr. 15). Mai multe detalii pe website și pagina de Facebook a Universității.

Organizatorii îi invită pe toți iubitorii limbii române să li se alăture la acest eveniment care celebrează frumusețea eternă a scrierii corecte în limba ce ne dă identitatea. Actori consacrați vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanții vor scrie după dictare aceste pasaje. “Haideți să ne întoarcem în banca de școală și să (re)devenim elevii care știu să scrie corect în limba română! Doar așa arătăm că o prețuim. Participanții vor fi ei înșiși profesori evaluatori, confruntând propriul text scris cu pagina cărții din care a fost extras citatul”, precizează organizatorii.

Evenimentul nu are un caracter competitiv, participarea fiind liberă. Cei care doresc să primească diplomă de participare în format digital pot completa formularul disponibil la adresa: https://forms.gle/WfEwARrZbg78V3pF8

Ileana Sandu

Lasă un comentariu