Bomboane cu fructe uscate

Distribuie pe:

Genul acesta de bomboane se fac fără zahăr, sunt foarte sănătoase, fiind o sursă de nutrienți de calitate pentru cei mici, mereu dornici de ceva dulce, dar nu numai pentru ei. Se prepară foarte repede, se pot mânca imediat sau se pot păstra câteva zile la loc uscat sau în frigider. Ingredientele pot varia, nu este nevoie să folosești cantități exacte. Folosim o cană obișnuită pentru a face o proporție ideală a ingredientelor.

Ingrediente:

* 1 cană de prune uscate sau curmale (fără sâmburi);

* 1 cană de stafide;

* 1 cană de nuci întregi curățate (sau migdale);

* 1 jumătate de cană de merișoare uscate;

* 2 banane potrivit de coapte (sau două bucăți de avocado coapte bine);

* 2 linguri de pudră de cacao;

* 2-3 linguri de nucă de cocos rasă;

* arome (rom, vanilie, migdale, coajă de portocală sau lămâie - bio, ca să poată fi rasă);

* sucul de la o jumătate de portocală;

* cacao, nucă de cocos pentru decor.

Mod de preparare: toate fructele uscate se țin la înmuiat circa 30 de minute. Se scurg bine și se pun într-un robot de bucătărie. Se omogenizează cu câteva impulsuri. Adaugă nucile măcinate și nucă de cocos, apoi bananele, pudră de cacao, aromele și omogenizează până când rezultă o pastă. Adaugă suc de portocale, pentru a ajunge la consistența unei creme foarte dense. Cu mâinile umede, formează biluțe și tăvălește-le prin pudră de cacao, nucă de cocos rasă sau merișoare uscate măcinate. Poți să folosești și semințe de susan ori nucă măcinată. Se păstrează la frigider sau într-un loc răcoros și uscat. (Sursa: retetevara.ro)

Lasă un comentariu