De la 1 decembrie 2017, CANADA ELIMINĂ VIZELE PENTRU ROMÂNI!

Distribuie pe:

Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetăţenii români, decizie ce se regăseşte în declaraţia Summitului UE - Canada", se arată în comunicatul de presă al Guvernului.

Guvernul României anunţă, printr-un comunicat de presă, că Guvernul Canadei a decis eliminarea completă a vizelor pentru cetăţenii români, începând cu 1 decembrie 2017, după o primă etapă de liberalizare parţială, de la 1 mai 2017.

„În perioada de până la momentul eliminării depline a regimului de vize, Canada va introduce o ridicare parţială a vizelor pentru cetăţenii români eligibili care călătoresc în această ţară. Astfel, la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani (Canadian temporary resident visa) sau care deţin, în prezent, o viză valabilă pentru Statele Unite ale Americii (valid US non-imigrant visa) vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză.

În următoarele luni, oficialii români vor lucra cu omologiicanadieni pentru a pregăti o tranziţie de succes la regimul de călătorie fără vize şi pentru a dezvolta aranjamentele în cadrul cărora ţările noastre să colaboreze mai bine în gestionarea oricăror tendinţe negative în domeniul migraţiei, dacă acestea ar apărea.

Obiectivul eliminării vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada a fost atins după un exerciţiu diplomatic intens din partea Guvernului României, cu sprijinul europarlamentarului român Sorin Moisa, în coordonare cu Comisia Europeană. De asemenea, un rol important pentru atingerea obiectivului eliminării vizelor l-a avut implicarea cu resurse consistente la nivel tehnic a ministrului de Interne român, Dragoş Tudorache, şi a ministrului canadian al Imigraţiei, John McCallum.

 

Lasă un comentariu