Consul onorific al României în Connecticut (SUA), Reghineanca Dana Roxana Bucin, campanie pentru admiterea țării noastre în programul Visa Waiver

Distribuie pe:

Consulul onorific al României în Connecticut, Dana Roxana Bucin, avocat specializat în imigrări și drept internațional din SUA, originară din municipiul Reghin, se implică în campania de informare a românilor pentru admiterea țării noastre în programul Visa Waiver, al cărei scop este reducerea ratei de refuz a vizelor pentru Statele Unite ale Americii sub 3% în următorul an fiscal.

“Din 1 octombrie 2023 începe anul fiscal unde trebuie, ca români, să ne controlăm comportamentul colectiv de solicitare de vize americane ca să scădem rata refuzului sub 3%. Am înțeles că anul acesta s-a coborât cam pe la 6%, dar nu este oficial încă. Deci partea americană e gata. Depinde în special de noi să avem grijă cine aplică la viza pentru America, să încurajăm oamenii care au multe șanse să aplice acum, începând din 1 octombrie. Oamenii care au o angajare stabilă, au credibilitate - că nu vrei să imigrezi în Statele Unite, dacă ești căsătorit, ai legături de proprietate, de familie, de studiu sau de muncă - toate acestea adună puncte pozitive. Atunci cine sunt cei cu șanse mai puțin optime? Sunt tineri necăsătoriți și șomeri. Aceste tipuri de persoane, din păcate, au multe șanse să fie respinși, afectând negativ rata colectivă”, a declarat presei, la Reghin, consulul onorific al României în Connecticut, Dana Roxana Bucin.

În acest sens, consulul onorific a încurajat românii care dețin o afacere sau au un angajament stabil, care doresc să viziteze Statele Unite, să aplice pentru vize în perioada 1 octombrie 2023 până în 1 octombrie 2024.

“Această perioadă se va măsura pentru România și vom începe încet, încet o campanie vizibilă din care eu voi face parte, să informăm publicul românesc asupra acestei strategii, adică să scădem colectiv rata respingerii. Se va face o campanie prin care explicăm cine să aplice, cine să poată amâna aplicarea și cine și-o poate îmbunătăți. E important aici de zis că sunt atât de multe alte vize pentru America și atunci lumea, din neștiință, aplică doar la viză de vizită, deși persoana vrea muncă, studiu sau alte activități. Ar trebui să reconsidere și să se aplice pe alt tip de viză și aici intră expertiza mea pe dreptul imigrării. De aceea mă voi folosi în această campanie, pentru că eu pot explica diferitele tipuri de vize care există pentru America și de ce să se folosească sau nu”, a declarat Dana Roxana Bucin.

România și-a propus ca, până la final de 2024, să scape de obligația de a cere viză de intrare în SUA, dar pentru ca acest lucru să se înfăptuiască trebuie fie să crească numărul românilor acceptați în SUA, fie să scadă numărul celor respinși.

Avocatul Dana Roxana Bucin este consul onorific al României în Connecticut din anul 2018. (Agerpres)

Lasă un comentariu