Școală de vară în parohia Sâncraiu de Mureș ,,Copilăria, datul lui Dumnezeu”

Distribuie pe:

În parohia Sâncraiu de Mureș au avut loc, zilele trecute, mai multe evenimente dedicate copiilor, toate acestea având ca scop apropierea celor mici de Dumnezeu și de Biserica Sa, închegarea unor noi relații de prietenie între copii, precum și petrecerea unui timp de calitate împreună. În acest sens, un grup de cadre didactice au pregătit diverse activități educaționale specifice vârstei copiilor, cum ar fi: ateliere de cusut și de pictură, ateliere muzicale, jocuri de dezvoltare personală și de mișcare. Pe lângă toate acestea, tinerii au participat la o activitate susținută de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș, în acest fel copiii bucurându-se de prezența în curtea bisericii parohiale a unei autospeciale pentru stingerea incendiilor și a unei motociclete a pompierilor.

De asemenea, cei mici au participat la două lecții de dans modern în curtea bisericii. Tot în cadrul acestei Școli de vară, copiii au învățat de la doi psihologi cum să își stăpânească furia, dar și ce este empatia. Nu în ultimul rând, tinerii s-au întâlnit cu un medic, ce le-a împărtășit acestora informații despre igienă, și cu un judecător care a susținut o prelegere despre justiție și dreptate. Menționăm că evenimentul a debutat cu o slujbă de mulțumire oficiată de un sobor de preoți condus de părintele protopop Răzvan Șulea, iar la finalul Școlii de vară, într-un cadru festiv, copiii și voluntarii implicați în proiect au primit din partea noastră câte o icoană și o diplomă de recunoștință.

Cuvinte de apreciere referitoare la reușita proiectului nostru au fost exprimate de credincioșii parohiei, dar și de oficialitățile județene și locale prezente la festivitatea de închiere a evenimentului: Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, Mara Togănel și Petru Ionuț Budian, primarul localității Sâncraiu de Mureș. Așadar, acest eveniment misionar face parte din preocupările prioritare ale Bisericii noastre, cu toții fiind conștienți că toate aceste activități vor pune o bună temelie pentru viitorul comunităților noastre ortodoxe. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Preot paroh Ștefan-Gabriel Caraș

Lasă un comentariu