Ce activități de asistență socială va subvenționa Primăria Târgu Mureș în 2024

Distribuie pe:

Mâine, 31 august, Consiliului Local din Târgu Mureș va dezbate un proiect de hotărâre privind aprobarea subvenționării unităților de asistență socială din municipiu, în baza Legii nr. 34/1998. Totodată, va fi aprobat  Ghidul solicitantului și va fi stabilit nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul local pentru o persoană asistată. Subvențiile vor fi acordate  în limita capacității unităților de asistență socială (a ONG-urilor din domeniu - n.r.) de a administra și acorda serviciile sociale, prevăzută în Registrul electronic unic al serviciilor sociale.

De asemenea, vor fi aprobate liniile de subvenționare prioritare în domeniul asistenței sociale, acestea fiind: asistența socială a copiilor, persoanelor singure, familiilor și comunităților vulnerabile cu risc de marginalizare socială; asistența socială a persoanelor cu dizabilități; asistența socială a persoanelor vârstnice; asistența socială a persoanelor cu diferite adicții, respectiv consum de alcool, droguri, alte substanțe toxice, jocuri de noroc etc.

Conform anexelor care fac parte integrantă din această hotărâre, consilierii locali vor trebui să aleagă între două valori a subvenției lunare pentru un beneficiar din categoria celor amintite mai sus. Termenul limită până la care ONG-urile din domeniu vor putea depune cererea de finanțare în baza Ghidului Solicitantului va fi sfârșitul lunii septembrie. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu