PNL a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de austeritate

Distribuie pe:

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, ieri, că Biroul Politic al partidului a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor și măsurilor fiscale.

“Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor și măsurilor fiscale. Am avut discuții la nivelul liderilor PNL și am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susținut și continuă să le susțină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei la număr, și anume: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale și măsurile fiscale”, a spus Ciucă, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

El a reiterat că PNL continuă să susțină menținerea cotei unice de impozitare, va continua să susțină întreprinzătorii privați, mediul economic prin menținerea cotei de impozitare la dividende la 8%. Ciucă a precizat că PNL susține menținerea actualei cote la TVA și afirmă ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate măsurile prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care îl realizează în România.”Susținem ca la nivelul profesiilor liberale și a PFA-urilor să se impună un plafon pentru CASS”, a adăugat liderul PNL. El a precizat că, dincolo de aceste măsuri, este nevoie de un alt pachet prin care să fie susținute măsuri de investiții, de creștere economică.

“Sunt trei linii pe care putem să le abordăm, este vorba de facilități fiscale, pentru utilități și ajutor de stat personalizat pentru investițiile care depășesc suma de 50 de milioane de euro”, a arătat Ciucă. Președintele PNL a anunțat și că luni va avea loc o ședință a coaliției.

Liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a mai declarat, legat de posibilitatea ca PNL să se alieze cu PSD la viitoarele alegeri, că, în acest moment, “nu există nicio proiecție de coaliție”, menționând că partidul își planifică să abordeze anul electoral 2024 de unul singur.

Biroul Politic Național al PNL a mai aprobat luni comisiile de negociere privind fuziunea prin absorbție a Partidului ALDE. (Agerpres)

Lasă un comentariu