Progrese ale trupelor ucrainene în provincia Zaporojie

Distribuie pe:

Statul Major ucrainean a raportat ieri noi progrese ale trupelor Kievului în înaintarea lor spre Marea Azov pe linia frontului din provincia sud-estică Zaporojie, precum și noi “succese parțiale” la sud de orașul ocupat Bahmut din provincia Donețk, în estul țării, informează agenția EFE.

“În direcția Melitopol, forțele armate au făcut progrese în zone situate la sud de Robotine și la vest de Verbove”, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andri Kovalov.

În această parte a frontului, unde trupele Kievului încearcă să străpungă liniile de apărare rusești pentru a ajunge la orașul ocupat Melitopol, cel mai mare dintre orașele controlate de Rusia în provincia Zaporojie, și mai apoi la Marea Azov, trupele ucrainene își consolidează terenul pe care l-au recâștigat în ultimele zile.

Ucraina a anunțat la sfârșitul lunii august cucerirea satului Robotine, de unde ofensiva sa s-a bifurcat spre est, în direcția Verbove, și spre sud, pentru a ataca Novoprokopivka, localitate ocupată de asemenea de Rusia.

Prin extinderea arcului ofensivei sale, Ucraina încearcă să forțeze Rusia să disperseze trupele și echipamentele cu care își protejează linia defensivă.

Tot joi, Statul Major ucrainean a anunțat noi “succese parțiale” la sud de orașul ocupat Bahmut din provincia Donețk, în estul țării, unde forțele Kievului i-ar fi alungat pe ruși din pozițiile pe care le controlau pe acest flanc al localității.

“Ca urmare a atacurilor forțelor armate, am înregistrat succese parțiale la sud de Bahmut, unde inamicul a fost alungat din pozițiile pe care le ocupa”, se arată într-un comunicat al Statului Major, care precizează că trupele ucrainene securizează zonele pe care le recuceresc.

Aceeași sursă mai relevă că armata ucraineană continuă să stopeze acțiunile ofensive rusești în zona Marinka, de asemenea în Donețk și într-unul dintre segmentele liniei de front unde Rusia continuă să atace. (Agerpres)

Drone ucainene doborâte lângă Moscova, Rostov-pe- Don și Briansk

Ministerul rus al Apărării a anunțat joi că apărarea antiaeriană a doborât în cursul nopții trei drone - două deasupra regiunii Rostov, în sud-vestul țării, și una lângă Moscova, în districtul Ramenski, informează AFP.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a scris pe canalul său Telegram că nu au existat pagube sau victime.

Potrivit agenției TASS, preluată de Reuters, trei clădiri au suferit avarii la Rostov-pe-Don, iar o persoană, care a refuzat ulterior spitalizarea, a fost rănită când una din drone s-a prăbușit în centrul localității. Cea de-a doua dronă a căzut în afara orașului.

La Briansk (vest), resturile uneia din cele două drone distruse au spart ferestrele unei clădiri a gării și au avariat mașini parcate în apropiere, a transmis Interfax. Guvernatorul Aleksandr Bogomaz a anunțat că nu există victime.

De asemenea, câteva drone au lovit o clădire rezidențială în Enerhodar, oraș din teritoriul regiunii ucrainene Zaporojie controlat de Rusia, unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, transmite Reuters, citându-l pe guvernatorul numit de Moscova, Evghenii Balițki, potrivit căruia nicio persoană nu a fost rănită. (Agerpres)

Lasă un comentariu