Ciolacu spune că plafonul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile a fost eliminat din PNRR

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că își dorește ca noua lege a pensiilor să fie finalizată anul acesta și a adăugat că plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile a fost eliminat din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Premierul a fost întrebat dacă plafonul de 9,4% din Produsul Intern Brut privind cheltuielile cu pensiile a fost eliminat din Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Știți foarte bine că a fost eliminat în urma discuțiilor avute și cu doamna președinte a Comisiei Europene. Urmează și noi să finalizăm legea pensiilor, fiindcă avem un parteneriat și este corect. Cum a fost trimis PNRR la Comisie este fără 9,4%. Oricum el nu ar fi fost atins, problema este că nu putem condamna viitorul. Până în 2030 nu se ducea la 9,4% din PIB, PIB-ul crește, e normal, se raportează la un nominal mai mare, dar datoria mea este să negociez, să avem această discuție cu Comisia”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că își dorește ca noua lege a pensiilor să fie finalizată anul acesta.

“Da, eu îmi doresc să fie finalizată și zilele trecute am avut și cu Banca Mondială discuții, care este consultantul Ministerului Muncii și al Comisiei pe legea pensiilor. Sunt trei variante, deja au început negocierile paralel cu închiderea pensiilor speciale, să avem cât mai repede și legea pensiilor”, a afirmat premierul. (Agerpres)

Lasă un comentariu